Cumartesi , Nisan 27 2024

SGK Teşvikleri Anlatılacak

İşveren ve sigortalı çalışanları yakından ilgilendiren ‘İstihdam Seferberliği’ kapsamında 8 Ağustos 2018 Çarşamba günü saat 14.00’de Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Toplantı Salonunda SGK teşvikleri konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecek. Toplantıda SGK İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından, 2020 yılına kadar uygulanacak teşviklerle ilgili, iş dünyasına bilgi verilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından başlatılan 2017 İstihdam Seferberliğinin başarıya ulaşması, 1,5 milyon işsizin istihdam edilmesinin ardından, 2018 hedefi yenilendi ve yeni teşvikler açıklandı. İstihdam seferberliği hedefleri kapsamında 27 Mart 2018 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 7103 sayılı ‘Vergi Kanunları İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’ yürürlüğe girdi. Kanun kapsamında istihdam teşvikleri ayrıntı bir şekilde açıklandı. Yeni kanunda istihdam teşviklerinin uygulanma süresi de uzatıldı. Teşvik 2020 yılında kadar devam edecek. İşverenler 2020 yılına kadar yeni istihdam olanaklarında teşviklerden faydalanabilecek.

Söz konusu istihdam teşvikleri ile ilgili Muğla SGK Müdürlüğü yetkilisi Emre Haseki, 8 Ağustos Çarşamba günü FTSO üyelerine bilgi verecek. Bilgilendirme toplantısı Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası toplantı salonunda yapılacak. SGK hakkında genel bilgilendirmelerin de yapılacağı toplantı; işverenlerin ve sektörün diğer aktörlerinin aktif olarak katılacağı soru-cevap bölümü ile sona erecek.

TOPLANTI İÇERİĞİ:

31 Aralık 2020 tarihine kadar uygulanacak istihdam teşvikleri çerçevesinde; Tüm sektörlerde ilave istihdam edilecek kişilerin SGK prim ve vergilerinin devlet tarafından karşılanması, İmalat sanayi ve bilişim sektöründe çalışan işverenlerin istihdam edilecekleri kişilerin SGK prim ve vergilerinin devlet tarafından karşılanması, 1-3 çalışanı olup ustalık belgesine sahip olan işverenlerin istihdam edilecekleri 18-25 yaş arasındaki gençlerin SGK prim ve vergilerinin devlet tarafından karşılanması  hususları; gerekli tüm koşullar ile destek süre ve miktarları ele alınarak aktarılacak.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …