Perşembe , Mayıs 2 2024

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Kokteyli kutlama töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, “Fethiyemiz de turizm çok önemli. Bildiğiniz üzere, Fethiye turizmde çok yol kat etti. Ama yapacağımız çok iş var. Ben öncelikle, turizmle ilgili emek veren bütün herkese teşekkür ediyorum. Kültür bakanlığımıza yetkililerimize ve paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Yatırımcılarımız ve odalarımız çok büyük emek sarf ediyor” dedi.

Törene Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı İlkay Tugay, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Çiçek, İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, Fethiye Sahil Güvenlik Komutanı Burak Akanpınar, Fethiye Turizm Danışma Bürosu Sorumlusu Saffet Dündar, Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı. Konuşmaların ardından müzik dinletisi ile halk oyunları gösterileri de yapıldı.

“BİZİM AMACIMIZ, FETHİYE’DE TURİZMİ 12 AYA YAYMAK”

Törende konuşan Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, “Fethiyemiz de turizm çok önemli. Bildiğiniz üzere, Fethiye turizmde çok yol kat etti. Ama yapacağımız çok iş var. Ben öncelikle, turizmle ilgili emek veren bütün herkese teşekkür ediyorum. Kültür bakanlığımıza yetkililerimize ve paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Yatırımcılarımız ve odalarımız çok büyük emek sarf ediyor. Tabi bundan sonra neye bakacağız, bundan sonra bu ay içinde geniş kapsamlı bir turizmle ilgili bir toplantı yapacağız. Bütün konuları ele alacağız. Bizim amacımız, Fethiye’de turizmi 12 aya yaymak. Bunun için spesifik olarak çalışmak gerekiyor. Bununla ilgili hepimiz el birliği içinde çalışmalar yapacağız. Çin piyasası ile ilgili çalışmamızı yapacağız. Kalite arttırması ile ilgili ne yapılabilir oturup bunları konuşacağız. Bu yönde adımlar ile başlayacağız. Kurallar ile ilgili adımlar atacağız. Fethiye’nin turizmde daha üst seviyelere nasıl çıkarılır gayretinde olacağım. 2024 turizm yılının bereketli olmasını diliyorum. Kazasız belasız bir yıl diliyorum. “dedi.

“BİZ CİDDİ ANLAMDA TURİZM YAPIYORUZ”

Fethiye Turizm Danışma Bürosu Sorumlusu Saffet Dündar, “Fethiye ilçemiz tarihi turistik kültür ve doğal güzellikleri ile diğer bir takım destinasyona fark atan önemli bir konumdadır. Biz ciddi anlamda turizm yapıyoruz. Turizm yaparken en kıymetli en önemli şey bizim sahip olduğumuz değerlerimiz kültür varlıklarımızdır. Doğal güzelliklerimizin yanında tesislerimizin de nitelikli olması gerekiyor. bu bağlamda Kültür ve Turizm bakanlığınca, 1972 yılında seyahatin güvencesi altına alınması amacıyla Seyahat Acenteleri Birliği kuruluyor. 1982 yılına geldiğimizde ise, artık konaklama sektörünün de güvence altına alınması istikrarlı bir şekilde yürütülmesi için geleceğin turizmde olduğu o tarihlerde Turizm Teşvik Kanunu getiriliyor. Turizm Teşvik kanunundan sonra tesislerimiz 2001 yılına kadar isteğe bağlı olarak turizm işletme belgesi alıyordu. 2021 yılında 2. aşamaya geçildi. Basit konaklama turizm işletme belgesi ile ruhsatta olan konaklama tesislerimizin tamamı Kültür Turizm Bakanlığına bağlanmış oldu. Şu anda 3. aşamaya geçtik. Konutların turizm amaçlı kiralanması açısından da belge sürecimiz devam ediyor. Bütün bu bilgiler doğrultusunda, Fethiye olarak 80 bin yatağa ulaşmış bulunuyoruz. Denizde ise 5 bin yatağımız bulunmakta toplamda 85 bin yatağımız bulunmaktadır. Turizme hizmet veriyoruz.”dedi.

“İLGİ YOĞUN”

Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal , “Fethiye’nin tanıtımı için sosyal ve yazılı medyalar gerekli gelişimlerde bulunduk. Tabi müdürümün de söylediği gibi  Fethiye turizm olarak turistlik olarak yaklaşık 80 bin yatağa sahip. Bunun ile beraber villa yatakları ve tekneleri de sayarsak 90 bin civarında bir misafir ağırlayacağız. Fethiye gibi bir bölgede 200 bin nüfusa sahip yaklaşık günü birlik misafirler ile beraber Fethiye’de 100 bin misafir olacak. Bu da bölgemiz adına çok ciddi bir rakam. O yüzden biz bölgemize gelen misafirlerimizin hepsine yerli, yabancı misafirlerimize tüm misafirperverliğin en güzellerini sunmak durumundayız. Erken rezervasyonlara ilgi yoğun. Yoğun bir bayram geçirdik, Fethiye’de yerli misafir akınımız oldu. İlk defa uzun bir turizm sezonu geçireceğiz. Hedefimiz 2 milyon turisti ilçemizde ağırlamak” şeklinde konuştu.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.