Perşembe , Nisan 25 2024

İhmal İddiasında Bulundular

Fethiye’de bulantı ve kusma şikayetiyle önce devlet hastanesine, bir sonraki gün de özel hastaneye götürülen, iddialara göre ilgili doktorların “bir şeyi yok, ilaçlarını kullansın” dedikleri 11 yaşındaki Pınar Naz Köseoğlu hayatını kaybetti. Köseoğlu ailesi, yasa bürünürken ihmali bulunanların cezalandırılmalarını istedi.

Edinilen bilgilere göre, Çatalarık Mahallesi’nde yaşayan Çatalarık Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Pınar Naz Köseoğlu, 7 Mart Çarşamba günü bulantı ve kusma şikayetleriyle fenalaşınca ailesi tarafından Fethiye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.Burada yapılan tetkiklerde bir bulguya rastlanılamadı ve iddialara göre küçük kız ağrı kesici iğne yapılıp ilaç yazıldıktan sonra evine gönderildi.Ertesi gün tekrar fenalaşan Köseoğlu, bu kez babası Osman Köseoğlu ve annesi tarafından özel bir hastaneye götürüldü. Burada yapılan muayene sonucunda da aileye, Fethiye Devlet Hastanesinde verilen ilaçların kullanılması gerektiği söylenerek çocuk tekrar evine gönderildi.

Aile, ilaçları kullanan kızlarının iyileşmediğini ve rahatsızlığının daha da arttığını gözlemleyince 10 Mart Cumartesi günü yine aynı özel hastaneye başvurdu. Burada yapılan tetkiklerin sonucunda aileye çocuğun kalbinde sorun olduğu söylendi. Bazı serumlar takılıp tedavi altına alındı. Ancak minik kız Köseoğlu, 11 Mart Pazar günü hastanede yaşamını yitirdi. Küçük kızın Muğla Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapılan cenazesi, Seydikemer ilçesine bağlı Bayır Mahalle Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze merasiminde büyük üzüntü yaşayan Köseoğlu ailesini, yakınları güçlükle sakinleştirdi. Fethiye’de bir toptan alışveriş mağazasında çalışan acılı baba

Osman Köseoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuğunu tedavi için götürdüğü hastanelerdeki doktorların kızıyla yeterince ilgilenmediklerini ileri sürdü.

Kızını hastaneye her götürdüğünde “Bir şeyi yok verilen ilaçları kullansın.” yanıtını aldığını savunan Köseoğlu, “Her gittiğimde doktorla ilgilenmedikleri için kavga ediyordum. Bu kez kavga etmedim ama kızımı kaybettim. Keşke kavga etseydim de kızımı kaybetmeseydim. Çocuğum için hiçbir şey yapmadılar. Pınarım pınar olup elimden kayıp gitti. Hiç bir şey yapamadık”  ifadelerini kullandı.

Kızını doktorların ihmali nedeniyle kaybettiğini iddia eden Köseoğlu, her iki hastanedeki doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Pınar Naz Köseoğlu’nun Çatalarık Ortaokulu 6. sınıftaki arkadaşları vefat ettiğini öğrenince derin bir üzüntü yaşadılar. Öğretmen ve arkadaşları da adeta yasa büründü.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …