Cumartesi , Nisan 20 2024

DTO FETHİYE GÖCEK VE FETHİYEYİ TANITIYOR

 

Fransa’nın tanınmış bazı yazarları bölgenin ve deniz turizminin tanıtımı kapsamında mavi yolculuk yapmak ve bölgemizin eşsiz güzelliklerini tanıtmak üzere bölgemize davet edildi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası adına 3-11 Aralık 2016 tarihleri arasında iştirak edilen Paris Denizcilik Fuarında (Nautic Paris Boat Show) Paris Kültür ve Tanıtma Müşavirliği aracılığı ile bazı Fransız basın mensupları ile görüşülmüş ve Türkiye’ye davet edilmişlerdi.

Yapılan çalışma neticesinde geçtiğimiz aylarda bölgeye gelen Figaro Nautisme Dergisi yazarı Albert Brel bölgeyi ziyaret etmiş ve Figaro Nautisme Dergisinde bölgeyi tanıtan bir makale yayınlamıştı.

Bu kapsamda Winner Magazine yazarlarından Sayın Christian Bex 25-28 Mayıs 2017 tarihleri arasında bölge tanıtımı maksadıyla Fethiye’de olacak. Christian Bex’in aynı zamanda coğrafi koyları ve alanları anlatan yazıları da mevcut.

Christian Bex Fethiye programı öncesinde 3 gün İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi tarafından misafir edildi ve Bodrum bölgesi tanıtıldı. Christian Bex’in bölgemizde ki programı dün Dalyan’da başlamış olup Fethiye programıyla devam edecek.

Christian Bex’in Fethiye’de ki programı Dalyanda Nehir Turu ve Kaunos Antik Kenti ziyareti ile başlayıp, ardından İztuzu Plajına tanıtıldı. Christian Bex’in önümüzdeki günler için programında ise Cuma günü Fethiye Limanından hareket edilerek Fethiye bölgesi, Ölüdeniz bölgesi ve Göcek bölgesinde yer alan koyların tanıtımı yapıldıktan sonra Pazar günü ülkesine geri dönecek.

Bölgenin tanıtımı ve yabancı turist açısından Christian Bex bölgemizi ve mavi yolcuğu Winner Magazine (Fransızca ve İngilizce Yayın) dergisinde tanıtan bir makale büyük önem taşıyor.

 

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …