Salı , Nisan 23 2024

Birlik ve Beraberlik Kahvaltısı

Kamuoyunda farklı farklı isimlerin Ak Parti Fethiye Belediye Başkan Aday adaylığı başvurusu bile yapmadığı dün gerçekleştiren birlik ve beraberlik kahvaltısında ortaya çıktı. Bazı gazeteler ve TV’lerde boy gösteren kişilerin aday olmak için bir müracaat bile etmedikleri ama halkın kendilerini istediğini yazdırdığı, il başkanlığının da bu detayları gözden kaçırdığı öğrenildi. Bunun yanında kahvaltıya katılan renkli siması ve dobralığı bilen Ak Parti Fethiye Belediye Başkan aday adayı Yusuf Çaylı, “Tapası yetenler burada tapası yetmeyenler bu birliktelikte yok “dedi. Fethiye Ak Parti İlçe Başkanlığında Belediye Başkan aday adaylı için istifa ederek bu gün burada olduğunu, Fethiye belediye başkanlığını Ak Parti olarak alabilecek güç ve birikiminin olduğunu, bu ayrımcılıkların daha çok camiaya zarar verdiğini, zamanın birlik ve beraberlik zamanı olduğunun altını çizdi.

AK Parti Fethiye Belediyesi Başkan aday adayları AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından birlik ve beraberlik amacıyla düzenlenen kahvaltı etkinliğinde bir araya geldiler. Sadece 5 aday adayının katıldığı  kahvaltı etkinliğine basın mensupları da katıldılar. Çalış Yörük Çadırında düzenlenen kahvaltı etkinliğine; Fethiye Belediye Başkan aday adaylarından; Kadir Sarıhan, Yusuf Çaylı, Özlem Balcı,  Mehmet Melih Tatlıcı, Ergün Kocagöz katıldı. Diğer aday adayları mazeretlerini bildirerek etkinliğe katılmadılar. AK Parti ilçe başkanlığının düzenlemiş olduğu kahvaltı etkinliğine katılan aday adayları; birlikte fotoğraf çektirip; birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Aday adayı Özlem Balcı İstanbul’dan geldiğini ve aday adayı Yusuf Çaylı’da mahallemde cenaze vardı onu bırakıp geldiğini söyleyerek “diğerlerinin de burada olması gerektiğini” ifade ettiler. Aday adayı Mehmet Melih Tatlıcı’da; diğer aday adaylarında burada olmasını arzu ederdim, dedi. Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan AK Parti Fethiye İlçe başkanlığı vekili İlhami Sarıyıldız açıklamasında “Kahvaltı etkinliğimizin amacı birlik ve beraberlik vurgusunu pekiştirmekti. Sağ olsun gelen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bazı arkadaşlar mazeret belirtti. Gelemediler. Onlara da teşekkür ediyoruz” dedi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sarıyıldız “Belediye meclis üyeliği için yoğun bir talep var. Fakat şu an adayımız belli değil. Önümüzdeki günlerde İnşallah belli olacak. Gösterilen adayın arkasında hep beraber İnşallah Fethiye Belediyesini alacağız. Büyükşehir adayının Cumhur ittifakı ile AK Partiden mi yoksa MHP’den mi olacağı henüz belli değil. AK Parti adayı ile büyük şehre çıkılacağını duyuyoruz. Resmi bir açıklama olmadığı için bir şey söyleyemeyeceğim. Cumhur ittifakı olarak  görüşmeler oluyor” dedi.

“ÇOK FARKLI VE DAHA FAZLA BİR HEYECANIMIZ VAR”

Aday adayı Kadir Sarıhan’da açıklamasında “Geçtiğimiz ayın 12’sine kadar aday adaylıklarını müracaatları son bulmuştu. İlçe başkanı olarak görevdeyken Sayın teşkilat başkanımızın ve genel merkezimizin oluruyla ilçe başkanlığından aday adaylığı için istifam kabul edildi. Bende istifa ederek bu anlamda resmi anlamda aday adayı oldum. Tabi ki çok heyecanlıyız. Daha evvelinde çok seçimler yaşadık. Özellikle son 5 yılda 6 ekibimle beraber ilçe başkanı olarak seçim yönettim. 2014 yerel seçimlerinde arkadaşlarımızla birlikte adayımızın arkasında koşturduk. Tabi o gün o anlamda görev yapmakla bu gün pozisyonumuz çok farklı ve daha fazla bir heyecanımız var. Bu gün de sayın aday adayı arkadaşlarımızla birlikte İlçe başkanlığımızın ve ilçe vekilimiz İlhami Sarıyıldız’ın davetiyle  bir kahvaltı yapmaktayız. İştirak edenlere çok teşekkür ediyorum. Gelemeyenler mazeretlerini bildirmişler. Adayımız kim olursa olsun sonuna kadar onunla birlikte çalışacağız ve Fethiye Belediyesini alacağız” dedi.

“BU YARIŞTA BEN DE VARIM DİYENİN BURADA OLMASI GEREKİYORDU”

Aday adayı Özlem Balcı’da konuşmasında “Fethiye’de aday adaylığı müracaatımı yaptıktan ve aday adaylığımı açıkladıktan sonra Ankara’ya gittim. İllerin belediye başkanlarının açıklanması oturumunda Cumhurbaşkanımızla görüştüm, tokalaştım. Bana hayırlısı olsun, dedi. Kim Fethiye için en güzel ve en doğru hizmeti yapacaksa o olsun. Hayırlısı olsun, diyorum. Ben sanat camiasından sürpriz bir aday adayı olarak bu işe baş koydum” dedi. Aday adayı Yusuf Çaylı’da “İlçe başkanlığımızın çağrısına icabet ederek birlik ve beraberlik kahvaltısına iştirak ettik. 9-10 kadar aday adayı olarak gözlemlediğim 5 kişi var. Birlik ve beraberliğin olduğu yerde gelemeyen arkadaşların mazereti olabilir ama bu yarışta ben de varım diyenin burada olması gerekiyordu. Benin özümde sözüm de budur. Benim bu gün mahallemde cenazem vardı ve onu bırakıp birlik ve beraberlik kahvaltısına geliyorsam bu vatandaşlar niye gelmiyor. Bunu vatandaş soracaktır. Ben sormaya görevli değilim. Ben iki dönem belediye başkanlığı yaptım. Aktifliğimi her zaman görüyorsunuz. Adayımız kim olursa olsun onun arkasında duracağız” dedi. Aday adayı Ergün Kocagöz’de açıklamasında “Birlik ve beraberliğimiz devam etmektedir. İnşallah adayımız kim olursa birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Fethiye’mize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

“9 ADAYIMIZIN BURADA OLMASINI ARZU EDERDİM”

Aday adayı Mehmet Melih Tatlıcı’da konuşmasında “Birlik ve beraberlik olarak işbirliği içersinde hazır olduğumuzu göstermek amacıyla bu kahvaltıya iştirak ettim. 9 aday adayımız var. 9 adayımızın burada olmasını arzu ederdim. Fakat mazeretlerini bildirmişler. Ben yine onların  burada olduğunu düşünerek bu etkinliğin amacına ulaşmış olduğunu düşünüyorum. Bu etkinlik AK Partinin fethiye’de ki ilk seçim çalışması olduğunu ifade ediyorum” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …