Çarşamba , Mayıs 8 2024

Başkan Saatcı arazide çalışmaları yerinde inceledi; “Elimizin değmediği yer yok!”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fen İşleri Müdürlüğü’nce Kızılbel, Nif, Çenger, Üzümlü, Koru, Karanfilli, Keloğlu, Foça köy, mahalle ve beldelerdeki çalışmaları yerinde inceledi.  Sadece Başkan Saatcı’nın incelemelerde bulunduğu projelere yaklaşık 2 milyon 100 bin TL yatırım yapan Fethiye Belediyesi, bu bölgelerde ise 115 bin 400 m² asfaltı tamamladı. Kızılbel’de çalışmalarına devam edilen sosyal tesis ve Üzümlü’deki dastarhane projeleri ise 2017 yılı sonunda vatandaşların hizmetine açılacak.

 

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın arazideki incelemelerine Fen İşleri Müdürü Tahir Başaran da eşlik etti. Fethiye Belediyesi’nin vatandaşların talebi üzerine Keloğlu’nda yaptığı perde beton, yol açma çalışmaları ve asfalt dökümünü inceleyen Başkan Saatcı, bu bölgedeki talebi yerine getirdiklerini ifade ederek, “Keloğlu boğazında o bölgede yaşayan vatandaşlarımızın talebi üzerine perde beton imalatını yaptık. Fazla bir şey yapılmadı gibi gözükse de, o yol tamamen açıldı. Perde betonu yapıldı. Tekrar doldurulup, üstüne asfaltı döküldü.  O bölgedeki vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmiş olduk” dedi.

 

Fethiye Belediyesi Foça’da sorumluluk aldı.
Fethiye Belediyesi Foça’da DSİ’ye ait kanalın yan tarafında yer alan yollarda ise tesviye çalışması yapıldığı görüldü. DSİ, Büyükşehir ve Fethiye Belediyesi’nin yetki karmaşasında kalan yolu üstlenerek vatandaşların mağduriyetini gideren Fethiye Belediyesi, bu bölgede yaklaşık 10 km yol yapacak.  Fethiye Belediyesi tarafından yapılarak geçtiğimiz yıllarda hizmete açılan, şehidimiz Ferudun Dönmez’in ismi verilen köprüde Foça’daki çalışmalar hakkında bilgiler aktaran  Başkan Saatcı, “Şuan da Foça’dayız. Şehit Ferudun Dönmez köprüsünü buraya kazandırmıştık. DSİ’nin etrafındaki yollarla ilgili aslında yetki biz de değil. Ancak vatandaşlarımızın bu bölgeyle ilgili talepleri çok oldu. Biz de elimizi taşın altına koyarak, ‘iş bizim veya değil’ bakmadan icraata başladık. Tesviye çalışmasını gerçekleştirdik. Burada yaklaşık 10 km civarında yol var.  Asfaltını döküp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız Ancak burada benim en çok dikkatimi çeken konu, hemen köprümüzün altında 20-25 adet yaban ördeği var. Vallahi Fethiye’ye yol yaptık, kaldırım yaptık ama çevresel değerler anlamında Dünya’yı paylaştığımız canlılarla Fethiye’yi yaşanılabilir bir şehir yapma konusunda en güzel çalışmamız ördek adası oldu. Ben de iyi, kötü bir avcıyım. Ama bu ördeklerin vurulduğuyla ilgili bize ihbarlar geliyor. Çok net ifade edeyim, bu hayvanlar bizim bir parçamızdır. Bu canlarımıza zarar gelmesiyle ilgili bir şey olursa, cezasını biz veririz” diye konuştu.

 

Üzümlü’nün Dastarhanesi tamamlanıyor.

Başkan Saatcı, Fethiye Belediyesi tarafından Üzümlü beldesinde yöresel kültürü yaşatmak, dastarı tüm dünyaya tanıtmak amacıyla yaptığı dastarhane projesini de yerinde inceledi. Son noktaya gelen çalışmalarda, dastarhanenin özellikle bölgeye özgü mimari yapısının ortaya çıkması dikkatlerden kaçmazken, Başkan Saatcı hedeflerinin Üzümlü dastarını iyi bir şekilde pazarlayarak, üreticilerin yüzünü güldürmek ve dastarı tüm dünyaya tanıtmak olduğunu ifade etti. Başkan Saatcı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Üzümlü beldemizin inşallah dastarhanesini yapıyoruz. Önemli olan dastarın üretilmesinden çok pazarlanabilmesidir.  Üzümlü’de dastardan ekmek yiyen herkesin altında durabileceği, ekonomik anlamda da onlara katkı verecek bir merkez haline getiriyoruz. Burası az çok bitti. İnşallah Üzümlü dastarını Türkiye’nin her yerine tanıtacağız. Hedefimiz, üreten insanımızı kazandırmak. Dastarhanemiz mimari anlamda da Üzümlü’ye uygun bir şekilde yapıldı. Bizden önce yapılan ancak şuan hiçbir işe yaramayan sosyal tesisi de Üzümlü’müze kazandıracağız. Üzümlü halkına vermiş olduğumuz söz gereği Üzümlü meydanını trafiğe kapatacağız ve yayalaştıracağız. Amacımız, 4 yada 5 gün süren festival yoğunluğunu 365 güne yaymaktır”

 

Kızılbel Sosyal Tesisi yıl sonunda hizmette

Fethiye Belediyesi yine Kızılbel’de bölge sakinlerinin büyük ihtiyacı olan Sosyal Tesisi de tamamlıyor. Çalışmaların büyük bir kısmı sona ererken, Başkan Saatcı Kızılbel’deki sosyal tesisi de yerinde inceledi. Başkan Saatcı bu bölgedeki vatandaşların sosyal tesis ihtiyacını giderecek bir projeyi tamamladıklarını ifade ederek, “Kızılbel’imizin sosyal tesisindeyiz. Burası yaklaşık 500 bin TL civarına mal edildi. İçerisinde ihtiyaç halinde kullanılacak üniteler var. İçerisinde muhtarlık binamız var. Gelin – damat odamız var. Mimari yapısı da doğayla barışık bir şekilde planlandı. Her köye bir sosyal tesis yapacağız demiştik. Kızılbel’den başlamış olmamızın nedeni, buradaki arsa bizim. Köy okulları kapatıldıktan sonra bunların bize tahsisini hemen göreve başlayınca istemiştik. O okullar bize tahsis edilseydi, her köye sosyal tesisleri gerçekleştirecektik. Önce bir red edilmişti. Tekrar bu isteği yeniledik. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan olumlu bir dönüş olması durumunda, yıkılmaya yüz tutmuş köy okullarımızı, köylülerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

 

“Elimizin değmediği çok az yer kaldı”

Başkan Saatcı incelemeler kapsamında Yayla Koru’da da tamamlanan çalışmaları inceledi.  Başkan Saatcı, “Koru köyümüzde bir viranelik vardı. Arkadaşlarımızın burayı toparlayarak, muhtarımızın burada hizmet vermesini sağlayacağız. Hem de doktor arkadaşlarımızın geldiğinde halkımıza sağlık anlamında burada hizmet verecekler. Kızılbel, İncirköy, Üzümlü, Koru, Nif, Çenger ve hatta Karanfilli yaylası bölgelerinde çok az elimizin değmediği yol kalmıştı. Büyük çoğunlukla vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

 

Muhtar Göztepe, “Çiçek gibi yaptı” 

Koru Muhtarı Nurettin Göztepe ise, “Atıl vaziyette yıllarca ortada kalmış bir binaydı. Sağ olsun Başkanımız anında hizmete soktu. Az bir nüfusumuz olabilir. Ancak Fethiye’nin tüm mahallelerinden yayla olduğumuz için nüfus alıyoruz.  Yayla Koru’ya yapılmış bir hizmet tüm Fethiye’ye yapılmıştır. Katkılarından dolayı Başkanımıza teşekkür ediyorum. Görüyorsunuz çiçek gibi bir ofis yaptı, teslim etti” dedi.

 

Başkan Saatcı, “Kışın Fethiye’nin iç kısımlarına giriyoruz”
Nif köyü yollarının iç kısımlarında tamamlanan asfalt çalışmalarını da gezen ve Fen İşleri Müdürü Tahir Başaran’dan bilgiler alan Başkan Saatcı, Nif, Karanfilli, Kırkpınar ve Koru bölgelerindeki asfalt çalışmalarına değinerek, “Burası Nif köyümüzün iç kısmı. Karanfilli yaylasına kadar çalışmalarımız tamamlandı. Şu denilebilir; ‘Karanfilli yaylasının yolları çok mu acildi?’ Şimdi iktidar Fethiye ve Kemer’i karpuz gibi ikiye bölünce, Fethiye’mizde iki tane yayla kaldı. Birisi Karanfilli, diğeri ise Yayla Koru. Halkımızda yaz sıcaklarında o bölgeyi çok tercih ediyor. Yaz ayı öncesinde bu yüzden bu bölgelere ağırlık verdik. Bu kış Fethiye’nin içerisinde tüm yolları yapacaklar. Fethiye Belediyesi Nif’in iç sokaklarından, Yayla Koru ve Karanfilli’ye kadar hizmet götürüyorsa, ekiplerimizin üstün gayretinden kaynaklanıyordur. Kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

“Ağaç kesilmeden de yol genişletiliyormuş”

Nif – Çenger arasında yer alan 10 km’lik yol genişletme ve asfalt çalışmasının yapıldığı bölgeyi de inceleyen Başkan Saatcı, ağaçların genişletme çalışması kapsamında kesilmediğine dikkat çekti. Kayaköy’de yapılan sıcak asfalt çalışmasına karşı olmadıklarını, o bölgede kesilen ağaçlarla ilgili tepki verdiklerini ifade eden Başkan Saatcı, “Nif – Çenger arasındaki yoldayız. Bu yol yaklaşık 10 km. Nif ve Çengerlilerin sıkça kullandığı bir yol. Bakın bu yolda da yol genişletme çalışması yapıldı. Ama dikkat ederseniz, hiçbir ağacın kesilmediğini görürsünüz. Yapılmışın kötüsü olmaz ama Kayaköy yolu bitti. Sıcak asfalt oldu ve genişledi. Eyvallah, yapanlara teşekkür ederiz. 580 ağacın kesilmesine biz orada tepki göstermiştik. Bu kadar ağacın kesilmesine gerek yok demiştik. O yolu ben geçtiğimiz gün kullandım. Arabanın içinden giderken, boş yere kesilmiş 102 ağaç kökü gördüm. Bunlar hiç ellenmese olurdu. 1 genç çam ağacının 25 yılda yetiştiğini düşünürsek, 2 bin 500 yıllık bir varlığı orada yok etmiş olduk. Tepkimiz bunaydı. Demek ki, ağaç kesilmeden de olabiliyor. Ağaca dokunmadan bakın Nif Çenger arası yapıldı. Arkadaşlarımın emeklerine sağlık” dedi.

 

 

 

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …