Cuma , Nisan 19 2024

Fethiye’nin Sorunlarını Bakana İletti

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, Muğla’ya ilk ziyaretini gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a Fethiye’nin sorunlarını bizzat iletti. Muğla’nın 13 ilçe başkanları olarak Bakan Kurum’a sorunları ilettiklerini kaydeden Sarıhan, “Bakan Kurum, deniz temizliği ve imar barışı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Biz Fethiye’nin sorunlarını bakanımıza ilettik. Koylarımızın zaman zaman ulusal basında ve sosyal medyada dile getirilen çevreyi ilgilendiren konularla alakalı paylaşımda bulundum. Sayın Bakanımızdan bir çöp aracı talebinde bulunduk. Geçtiğimiz günlerde işletmesi fesih edilen Büyük Samanlık Koyunun temizlik tartışması yaşanmıştı. Denetimli Serbesttik Müdürlüğünce orada temizlik yapılıyor ama ben buranın sahiplenilmesi gerektiğini düşünüyorum. Turizm sezonu ortasında çöplerle uğraşıldığını ve yetişilemediğini sayın bakanımıza aktardım. Bu konuda da gerekli tedbirlerin alınması için gerekli talimatları bakanımız verdi” dedi.

Geçtiğimiz günlerde gazetelere manşet olan ve herkesin şikayetçi olduğu arıtma tesisinin yetersizliği konusunda Bakan Kurum’a ilettiğini ifade eden Sarıhan, “Bakan Kurum, bu konuda da gerekli teftişin yapılacağını söyledi. Gerekli notları aldılar” dedi.

Cumhuriyet tarihinden bu yana en mutlu olduğumuz konu imar barışı çerçevesinde yapı kullanım belgesi ile birlikte vatandaşlarımızın sahip olamadıkları elektrik ve su abonelikleri idi. Bunları da dile getirdik. Vatandaşın bu konuda çok mutlu olduğunu, daha önce yapılan yapıların nizami hale geleceğini, yapı kullanım belgesi ile birlikte ihtiyaçlarına kavuşacağını paylaştık. Fethiye ve Muğla’mız adına Bakanımıza teşekkür ettik. Ancak burada imar barışının çok yanlış değerlendirmelere de sebep olduğunu vatandaşlarımızın belki bilgi eksikliği belki de yanlış yönlendirilmesi neticesinde imar barışının negatif yönde, kötü kentleşmeye, kötü şehirleşmeye götürebilecek; geçmişte yapılan hataların bir daha yapılmaması için geçmişteki düzeltmenin üzerine bir daha aynı şeylerin yapılmaması için anlatımlarımıza rağmen hem yerel de hem ulusal da, bakanlarımızın açıklamasına rağmen maalesef sadece Kayaköy’de 100’ün üzerinde Fethiye’de 236 tane kaçak yapının tespit edildiği valiliğimiz tarafından bildirildi. Olmasa iyiydi ama üzülerek söylüyorum 31.12.2017 tarihinden evvel yapılmış ve bitmiş olan gayri nizami yapılar için imar barışını ilgilendiren yapılar için yapı kullanım belgesi gerekli usul ve esaslar sağlandığı takdirde gerçekleşecektir. Ve bu süre hiçbir suretle uzatılmayacağını 31.12.2017’den sonra yapılanları kapsamıyor. Yeni bir af ilavesi gelmeyeceğini, hiçbir şekilde yumuşatılmayacağını ve ilçemizin, Muğla’mızın, ülkemizin, tıpkı özendiğimiz Avrupa ülkeleri gibi daha düzenli, tertipli, yaşanabilir, temiz, nizami ve ulaşılabilir her köşesi olması için 2018 yılı içerisinde ‘hadi yapalım belki bir şey olur’ şeklinde yapılan kaçak binalar maalesef yıkılacaktır. Bu konuda kesin talimat var ve esneme olmayacağını Bakan Kurum iletti” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …