Cuma , Nisan 19 2024

Sanayi Sitesi pırıl pırıl oldu

Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 17 günlük kısıtlamanın son gününde sanayi sitesi içerisinde detaylı temizlik yaptı. Sanayi sitesinden 10 kamyon atık toplandı.

Ekipler sanayi sitesi içerisinde sabah çok erken saatlerde temizlik çalışmasına başladı. Yaklaşık 5 saat süren temizlik çalışmasında sokakların yıkandığı, her köşede biriktirilen çöplerin toplandığı görüldü.

Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mahmut Bayraktar, “Belediyemizin Sanayi esnafı için, sanayinin içerisinde tüm esnafa çok yakın atık alanı oluşturmasına rağmen maalesef esnaflarımızın içerisinde atıklarını düzenli bir şekilde bu alana getirmeyerek, yol kenarlarına, park alanlarına çöplerini atmış olduklarını gördük. Bugün burada yaklaşık 25 kişi ile süpürge kamyonu, yıkama tankeri, traktör arkası hamarat, kepçe kamyon yoğun bir çalışma yapıldı. Bunun sonucu 10 kamyon atık toplandı. Lütfen şu pandemi günlerinde daha dikkatli ve duyarlı olalım. Atıklarımızı atık alanlarına atalım. Ayrıca sanayi esnafı için oluşturduğumuz atık alanını hafriyat firmaları ve inşaat işleri ile uğraşan vatandaşlar tarafından kullanılması da çok yanlış,  inşaat işi ile uğraşan firmalar inşaat atıklarını doğrudan Büyükşehir Belediyesi’nin Üzümlü yolunda bulunan hafriyat atık depolama sahasına, diğer atıklarını da çırpı mevkiinde buluna Katı Atık Depolama Tesisi’ne götürmeleri gerekmektedir. Bu sebeplerden dolayı sanayi içerisindeki sanayi esnafı için yaptığımız atık alanı mesai saatleri içerisinde açık olacak onun dışında kapalı tutulacaktır” dedi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …