Cuma , Nisan 19 2024

Karaca, “Herhangi Bir Vaka Yoktur”

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve geçtiğimiz hafta Türkiye’de de tespit edilen Koronavirüs için tüm yurtta sıkı tedbirler alınıyor. Bu kapsamda çalışmalarına devam eden Fethiye Belediyesi; pazarlar, sivil toplum kurumlarının binaları, eğitim kurumları, camiler, sağlık ocakları, resmi kurumlar gibi toplu kullanım alanlarında dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Belediyesi’nin dezenfekte ekipleriyle yoğun mesai içinde olduğunu ayrıca bilgilendirme kitapçıklarının vatandaşlara dağıtıldığını ifade etti.
Geçtiğimiz günlerde ülkemizde de tespit edilen vaka ile birçok tedbir hayata geçirilirken, süreç alınan üst düzey önlemlerle yürütülüyor. Fethiye Belediyesi de şehrin neredeyse her noktasında dezenfekte ekipleriyle çalışmalarına devam ediyor.

Sabah erken saatlerde Salı Pazarı’nda başlayan dezenfekte çalışmaları gün boyu STK’lar, resmi kurumlar, eğitim kurumları gibi toplu kullanım alanlarında sürdü. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca da, sabah erken saatte başlayan Salı Pazarı’ndaki dezenfekte çalışmalarını da inceledi.

KARACA, “FETHİYE’DE BİR VAKA ŞUANA KADAR YOK”

Çalışmaları ekip arkadaşlarıyla takip eden Karaca, düzenlediği basın açıklamasında değerlendirmelerde bulundu. Karaca, “ Hepiniz biliyorsunuz, Dünya ve dolayısıyla ülkemiz ciddi bir sağlık tehlikesi altında. Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarına göre koronavirüs tanısı konulan hasta sayısı artıyor. Dolayısıyla endişelerimizde, tedbirlerimizde artıyor. Öncelikle sizleri bilgilendirmek rahatlatmak isterim. İlçemizdeki sağlık kurumlarımızdan bana gelen resmi bilgilere göre Fethiye’mizde herhangi bir vaka şuana kadar yok. Bu elbette içimizi rahatlatan bir haber. Ancak bu bundan sonra da olmayacak anlamı taşımıyor. Bu konudaki uzmanlar önümüzdeki bir ayın çok önemli olduğunu, çok dikkatli olmamız gerektiğini söylüyorlar. Bu nedenle bizler kamu kurumları olarak, sizler de bilinçli bireyler olarak gerekenleri hep birlikte yapacağız” dedi.

“BİREYSEL OLARAK HİJYEN KURALLARINA DİKKAT EDİNİZ”

Karaca vatandaşların hijyen kurallarına dikkat etmesini de istedi. Karaca, “Tedbir alırken, bilgi kirliliği karşısında çok dikkatli olunmasını, kafa karıştırıcı, panik yaratıcı haber ve bilgilerden uzak durmanızı rica ediyorum.  Resmi kurumların açıklamalarını takip etme, önerileri ve kısıtlamalarına uyma gereğine dikkat çekiyorum. Fethiye Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyesi – Fethiye Kaymakamlığı ile çok yakın ve uyumlu bir işbirliği içinde Sağlık Bakanlığı tebliğleri doğrultusunda gerekli önlemleri titizlikle alıyoruz. Bildiğiniz gibi okullar, ibadethaneler, kafeler,  açık ve kapalı spor alanları, sinemalar, tiyatrolar kapatıldı. Törenler ve aktiviteler tedbir olarak durduruldu.  Bundaki amaç insanları toplu olarak bir arada tutmamak varsa eğer virüsün bulaşmasını, geçişini önlemek. Bu toplu olarak bulunduğumuz yerler her ne kadar kapatılıyor olsa da sizler de birey olarak toplu halde bulunmaktan kaçınınız. Eğer varsa davet özel toplantı vs. erteleyiniz. Bireysel olarak hijyen kurallarına dikkat ediniz” şeklinde konuştu.

FETHİYE BELEDİYESİ YOĞUN MESAİ İÇİNDE!

Fethiye Belediyesi olarak iki eylem planı gerçekleştirdiklerini ifade eden Karaca, “İç eylem planı, halk sağlığı eylem planı. İç eylem planı olarak belediyemiz binasında ve personelimiz üzerinde bir dizi önlem aldık ve uyguladık, uyguluyoruz. Şehre hizmet edecek kurumların ayakta kalması lazım.  Buna önem veriyoruz çünkü toplum sağlığını korumak için

belediye çalışanları sağlam olmalı.  Halk sağlığı eylem planı olarak da, eşit tedbirler alıyoruz. Ancak bu tedbirlerin büyük bir bölümü sizlerin olası bir “pandemi” karşısında ( küresel salgın)  kurallara uyması- gerekli bireysel tedbirleri almanızdan geçiyor. Farkındalığı arttırmamız gerekiyor. İlçemizde de çok önceden planladığımız aktiviteleri erteledik. Güvenli ortama kavuştuğumuzda yine birlikte olacağız. Sizler de planladığınız davet ve toplantılarınızı  erteleyin.  Eylem planımız uyarınca öncelikle ve derhal ilan panolarına çıkarak ilk uyarılarımızı yaptık. Yapmaya devam edeceğiz. Sosyal medya aracılığı ile sürekli bu konuda yaptıklarımızı topluma aktarıyoruz.  Bu uyarılarda bilgi kirliliği ve kafa karışıklığı yaratmamak için Sağlık Bakanlığı tebliğlerini esas alıyoruz. İbadethane, okul, AVM, pazar yeri, kafeler, çay bahçeleri, ulaşım araçları ve süpermarketlerle diğer toplu buluşma yerleriyle ilgili denetimleri yapıyoruz. İlaçlamaya devam ediyoruz. Fethiye’mizde 110 cami var. Özellikle cemaat sayısının yüksek olduğu camilerden başlayarak ilaçlama yapıyoruz. 25 kuran kursu var. Oralarda yavrularımız var. Gerekli hijyen tedbirleri alıyoruz. Fethiye de şu ana kadar Yeni Cami, İlçe Jandarma Komutanlığı, Fethiye Kaymakamlığı ve tüm birimleri, İşletme Fakültesi, Taşyaka Meslek Yüksekokulu, Uygulama Oteli, Karaçulha Sağlık Bilimleri Fakültesi,  adliye, Emniyet Müdürlüğü, salı pazarı, Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü, 1-2-3 Nolu Aile Sağlığı Merkezleri, Esenköy Aile Sağlığı Merkezi, Ziraat Odası, Esnaf Odası, Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası, Şoförler Odası, Pazarcılar Odası, Karaçulha Hali denetlendi ve ilaçlandı. Bugün de İnlice’deki ve Göcek’teki okullarımız, camilerimiz, Jandarma binası ve toplumun bir arada bulunduğu alanların dezenfekte çalışmaları devam etmektedir. Fethiye’mizde  5000 in üzerinde çöp konteynerimiz var. Şu ana kadar özellikle merkezi alanlarda yer alan 3000 üzerinde konteyner yıkandı ve ilaçlandı.  Bunun için 15 ekip aralıksız çalışmaktadır” dedi.

“BİLGİLENDİRME KİTAPÇIKLARI DAĞITTIK”

Başkan Karaca ayrıca, “Fethiye’mizde 2020 yılı itibariyle Umreye gidip dönen yurttaşlarımızla da ilgili olarak Müftülüğümüzle yaptığımız karşılıklı bilgilendirmeler sonucunda 2020 yılı itibariyle 57 yurttaşımızın umreye gidip döndüğü ve bu yurttaşlarımızla ilgili gerekli sağlık taramalarının yapıldığı ve bugüne kadar da herhangi bir sağlık sorunu olmadığı  görülmüştür” dedi. Karaca Fethiye Belediyesi olarak uyarı ve bilgilendirme kitapçığı da hazırladıklarının altını çizdi. Vatandaşlara tedbirlere uyulmasının çok önemli olduğunu hatırlatarak, “Herhangi bir hastalık şüphesi karşısında yurttaşların hastanelere başvurmadan önce alacağı tedbirlerle ilgili olarak Alo 184 hattından yararlanınız. Yurttaşlarımızın Alo 184 hattı ile yapması gerekenin ne olduğunu öğrenmesi ve o an için evde kalıp kendisini  izole etmesi gerekmektedir” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …