Cuma , Nisan 19 2024

Kayaköy de Şenlik Hazırlıkları Başladı

Fethiye’nin en önemli turizm köşelerinden Kayaköy’de şenlik hazırlığı başladı. Fethiye Belediyesi, Kayaköy muhtarlığı ve Kayaköy sakinleri iş birliği ile 20 Mayıs Cumartesi günü yapılacak şenlikte işletmelerin aktivitelerinin yanı sıra sokak müzisyenleri şenliğe renk katacak. Ayrıca Kayaköy’de yetişen ürünleri köylüler kendisi satacak.

Fethiye’nin en çok turist çeken alternatif turizm merkezlerinden olan Kayaköy’de 20 Mayıs cumartesi günü şenlik düzenlenecek. Fethiye Belediyesi ve Kayaköy sakinlerinin katkıları ile yapılacak bir günlük şenlikte kurulacak stantlarda köylüler ürünlerini satacak, Kuyu başı kahvehanesinde yöre sanatçıları müzik dinletileri sunacak, işletmeler çeşitli aktiviteler gerçekleştirecek, fayton ile Kayaköy gezileri yapılıp Kayaköy’ün tarihçesi ile ilgili sinevizyon gösterilerinde bulunulacak. Kayaköy Muhtarı Metin Ekiz, Fethiye Belediyesinin ve köyde yaşayan sakinlerin katkıları ile yapılacak bir günlük etkinliğin hazırlıklarının devam ettiğini ve şenliğin 20 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirileceğini söyledi.

Şenliğin hazırlıklarına katkıda bulunan ve 4 yıldır Kayaköy’de yaşayan Aydın Tezcan ise şenliğin oldukça geniş kapsamlı olacağını belirtti. Tezcan, ”Çocuklar için ayrı eğlenceler ve sokak müziklerinin yapılacağı şenlikte stantlar açılıp walkshoplu etkinlikler yapılacak” diye konuştu.

Şenliğin amacı hakkında bilgi veren Banu Etker ise Kayaköy’ün tarih ve kültürünü canlandırmak olduğunu kaydetti.  Etker, ” Kayaköy şenliğini bölgede yaşayanlar ve işletmelerin katkıları ile ortak düzenledik. Köyde yaşayan sanatçılar müzik dinletisi sunacaklar. Stantlarımızda köyde yetişen ürünler satılacak. Kaya halısı bir köşede tanıtılacak. İşletmelerimiz çeşitli aktiviteler sunacak. Kayaköy’e gelenler eğlenip mutlu şekilde dönecekler ”dedi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …