Cuma , Nisan 26 2024

Sevgiyle Özlemle Andılar

Özel Fethiye Anaokulu öğretmen ve öğrencileri Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 81. yuldönümü nedeniyle anma programı düzenledi. Velilerin de katıldığı programda saygı duruşu, İstiklal Marşı, okul müdürü Füsun Kılınçoğlu’nun günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasının ardından öğrencilerin Atatürk şiirleri, rond, Atatürk konulu şarkılar ve sinevizyon gösterimi ile çeşitli sunumlar gerçekleştirildi. Anma programının sonunda öğrenciler ellerinde karanfilleri Atatürk Çelenki önüne Atalarına olan saygılarını gösterdiler.

81 yıl önce bugün Türk ulusu olarak en büyüğümüzü kaybettik. Bugünün acılarımızı umuda dönüştüren yönü “Beden Atatürk’ü” kaybederken “Düşüncede Atatürk’e” kavuşmuş olmamızdır. Saat 9′u 5 geçe insan ve insanlık sevgisiyle dolu, vatan sevgisiyle dolu koca bir yürek durdu ama saatler durmadı. Dünya dönüyordu. Gerçek olan ölüme yas tutmak değil onu yaşamak ve yaşatmaktır. Ayrıca Törende Özel Fethiye Öğrencilerinin gösterileri dikkat çekti.

Hayatın her alanında O’nun düşüncelerini kendine rehber edinen, Atatürkçü düşünce ışığında ilerleyen Özel Fethiye Eğitim Kurumları da Atatürk’ü Anma Programı saat 09.00’da Çelenk Sunma Programı ile başladı. Okul Müdürü Sayın Ayser YILMAZ tarafından sunulan çelengin ardından öğrenci gruplarının çiçeklerini Atatürk büstüne sunmasından sonra program, 09.05’e 2 dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşının okunmasıyla tamamlandı. Bahçede yapılan törenin ardından Atatürk’ü Anma Programına okul salonunda devam edildi.

Atatürk’ü Anma Programa okul salonunda Türkçe öğretmenleri Sayın Özlem AKÇİN ve Sayın Fatma ÇAYLI’nın sunumu ile başlandı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sayın Selçuk ZEYBEK tarafından yapıldı. Anasınıfı öğrencilerinin Ata’ya saygı seremonisi Ata’mıza özlemimizin çocuksu yansımasıydı. 7.sınıf öğrencilerinin hazırladığı “1881’den Sonsuza Adı Mustafa” adlı oratoryo ve 6.sınıflardan oluşan koro tüm izleyicilerde duygu yoğunluğu oluşturdu. Program sonunda Atatürk’ün sevdiği şarkılar eşliğinde misafirlere kahve ve lokum ikramı yapıldı.

Özel Fethiye Anaokulu 4,5ve 6 yaş grubu öğrencileri gösterileri oldukça ilgi görürken, öğrenci velileri duygusal anlar yaşadı. Minik öğrenciler üzerlerindeki Atatürk resimli tişörtleri ile dikkat çekti. Öğretmenlerinin öğrettiği gösterileri eksiksiz yerine getiren minikler, törene katılan velilerin büyük alkışını aldı.  Özel Fethiye Eğitim Kurumları olarak Atamızı saygı ve minnetle anıyoruz. Ruhun şad olsun ATAM!…

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …