Perşembe , Nisan 25 2024

DTO Başkanlık Seçimi Nisan Ayında Yapılacak

 

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Arıkan, DTO Başkanlığı’na yeniden aday olduğunu açıkladı. DTO Başkanlık seçimi nisan ayında yapılacak.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Arıkan, dün yaptığı açıklamada DTO Başkanlığı’na yeniden aday olduğunu açıkladı.  Nisan ayında yapılacak kongre öncesi ortaya çıkan oda seçimi ile ilgili spekülasyonları ortadan kaldırmak istediğini belirten İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Arıkan, “Bizimle beraber seçime gidecek arkadaşlara da başarılar diliyorum” dedi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Fethiye Şubesi önünde tüm yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptığı basın açıklamasında Şaban Arıkan şunları söyledi:  “Nisan ayında bir kongremiz var. Oda seçimi ile ilgili spekülasyonları ortadan kaldırmak, üyelerimiz ile birlikte adaylığımızı tekrar açıklamak üzere toplandık. Tüm kamuoyuna belirtmek istiyorum ki önümüzdeki dönemde hizmete devam etmek için tekrar göreve talibim. Yani odamızın kongresinde tekrar başkanlığa adayım. Bizleri kırmayıp gelen tüm üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Bizimle beraber seçime gidecek arkadaşlara da başarılar diliyorum. Bizim ekibimiz budur.”

Nisan ayında yapılacak kongre tarihinin ilerleyen günlerde belli olacağını kaydeden Arıkan; “ Tarih olarak tam netleşmedi. Bizim seçim kurulumuza 4 Nisan diye başvurduk. Seçim kurulu hakimi de 7 Nisan tarihini uygun görmüş. Hakim bey ve seçim kurulu ile tekrar görüşüp daha ön tarihe aldırmak istiyoruz. Çünkü 8 Nisan tarihinde merkez seçimimiz var. Buradaki tüm üyelerimiz İstanbul’a götürüp, İstanbul da oy kullandıracağız. Dolayısıyla o tarihin bize uygun olmadığını ve değişmesini talep edeceğiz” dedi.

Kongrede oy kullanacak üye sayısının 370 civarında olduğunu belirten Arıkan; “Bunun bir kısmı askıda, bir kısmı da yurt dışında olur. Sanıyorum ki 300 civarında bir oy kullanımı olacaktır. Bu seçimde katılımın biraz yüksek olacağını düşünüyorum. Çünkü üyelerimiz heyecanlı. Bende ilk defa başkanlığa aday oluyor gibi heyecanlıyım. Bu heyecanı bana yaşattıkları için arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …