Perşembe , Nisan 18 2024

Turizm Konseyi Toplantısı Yapıldı

Sekretaryasını ve ev sahipliğini Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın yaptığı Turizm Konseyi Toplantısı 10 Temmuz 2019 tarihinde FTSO Meğri Toplantı Salonunda gerçekleşti. Önceki yıllara göre turist dağılımının ve analizlerinin konuşulmasının ardından Fethiye Gençlik Spor İl Müdürü Harun Reşit Yiğit tarafından Fethiye’de yapılmasına karar verilen Fethiye Sporfest’in tanıtımı yapıldı.

Fethiye Sportfest 2019 geliyor

Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz Bolelli, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, FETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Uysal, Çalış-Der Başkanı ve FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Ay, YDA Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Direktörü Orçun Songur, FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Dim, FETAV Müdürü Dilek Dinçer, FETOB Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Doğan, TÜRSAB adına Süleyman Kaya, SKAL Fethiye Derneği Başkanı Uğur Serindağ, Turizm Denetleme Bürosu adına Güler Uymaz, DTO Yönetim Kurulu Danışmanı Mehmet S. Ekici’nin katıldığı toplantıya geçtiğimiz 3-4 aylık süreç içerisinde beldemize gelen turist sayıları konuşularak başlandı. Önceki yıllara göre turist dağılımının ve analizlerinin konuşulmasının ardından Fethiye Gençlik Spor İl Müdürü Harun Reşit Yiğit tarafından Fethiye’de yapılmasına karar verilen Fethiye Sporfest’in tanıtımı yapıldı.

3500-4000 Sporcunun Gelmesi Bekleniyor

Yaptığı tanıtım sırasında gerçekleştirmek istedikleri Spor Festivali’ne tahminî 3500-4000 sporcu ve bunların yakınlarının gelebileceğinin altını çizen Harun Reşit Yiğit  “İlki bu sene Ekim ayında gerçekleştirilecek olan Fethiye Sporfest hem sporun ve sporcunun desteklenmesi açısından hem de bölgemizin tanıtımı açısından çok önemli bir görev üstlenecektir. Zira İsveç, Norveç ve Danimarka gibi turist sayısının az olduğu bölgelerden gelecek olan sporcuların ve bunları takip eden basının Fethiye’mizi tanıması ve tanıtılması açısından bizlere fırsat yaratacaktır” dedi. Turizm Konseyi sunumun ardından Fethiye Gençlik Spor İl Müdürü Harun Reşit Yiğit’e Fethiye Sporfest kapsamında kendilerine ne gibi görev yada görevler düşüyorsa yardım etmeye hazır olduklarını belirttiler.

Gündemin Diğer Konusu Dijital Destinasyon Yönetimi

Yeni Dünya Ajans Kurucusu Özgür Devrim Kurt tarafından yapılan sunum dijital destinasyon yönetimi konusu tekrar masaya yatırıldı. “Fethiye’nin Dijital Destinasyon belirlemesi ve bu destinasyonun beldemize gelmek isteyen yabancı misafirlerimize iyi anlatılması  ve  bunun biran önce yapılması gerekli ” diyen Özgür Devrim Kurt sözlerine “Bölgemizin ve hatta ülkemizin en önemli turizm rakibi Yunanistan da böyle bir dijital destinasyon yönetimine geçiş yapıyor rekabetin ivmesi onların lehine değişmeden bizi mde bu konuyu hızlıca ve en iyi şekilde çözmemiz gerekli. Dolayısıyla biran önce bir başlangıç noktası belirleyerek harekete geçmeliyiz diye” devam etti.

Geçtiğimiz aylarda yapılan toplantılar sırasında Fethiye’nin tanıtımını interaktif ortamda yapılabilmesi hakkında gündeme alınan HİSER kapsamında (Hizmet Sektörü Rekabetçiliğin Geliştirilmesi ) Dijital Destinasyon Yönetimi konusu yeniden gündeme geldi. Toplantı Hizmet Sektörü Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (HİSER) Dijital Destinasyon Yönetimi kapsamında yürütülen bugüne kadar konseye getirilen projelerin değerlendirilmesi ile son buldu.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …