Cumartesi , Nisan 20 2024

Okul Müdürleri Toplantısı Gerçekleşti

Fethiye Kaymakam Muzaffer Şahiner başkanlığında ‘Okul Müdürleri Toplantısı’ yapıldı. Devlet Su İşleri (DSİ) konferans salonunda yapılan okul müdürleri toplantısı, Kaymakam Muzaffer Şahiner başkanlığında gerçekleşti.

2017-2018 Eğitim Öğreti yılının ikinci döneminin değerlendirildiği toplantıda okulların sorunları görüşüldü ve okul müdürlerinin talepleri dinlendi. Toplantıya Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Fethiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Nejdet Şen, Abdullah Şentürk, Şadiye Ceylan ve okul müdürleri katıldı.

Kaymakam Muzaffer Şahiner toplantıda okul müdürlerine yönelik yaptığı konuşmada ilçedeki uyuşturucuyla mücadelenin önemine bir kez daha değindi. Şahiner, “Devletimiz bağımlılıkla mücadelede ciddi adımla atıyor. Ama dış etkenler maalesef etkili oluyor. Bununla ilgili bizlere raporlar geldiği zaman üzülüyoruz. Sizlerle Fethiye’de öyle bir mekanizme kuralım ki en ufak bir olay olduğunda ne yapabiliriz diye fikir alışverişinde bulunalım. Siz ne öneride bulunursanız yapmaya hazırız. Etkin mücadele edebilirsek sonuç alabiliriz. O nedenle devletimizin bütün birimleri gayret ediyor ve etmelide. Emniyetin, jandarmanın uyuşturucu ile mücadelesi sonuç kısmını oluşturuyor. Bunun baş kısmı siz okul müdürlerinin, din görevlilerin, anne babaların, hepimizin üzerine görev düşüyor. Biz en başta mücadelemizi yapıp önlemimizi alırsak, çocuklarımız bu illete düşmeden kurtarırız” dedi.

Devletimizin Dersimi Seçiyorum, Dinimi öğreniyorum programının ilanları yapıldı. Okullarımızda din derslerimizin seçilmesi konusunda sizlerden gayret bekliyorum. Eğer biz sahip çıkmazsak, devlet öğretmezse başımıza ne gibi belalar açıldığını hepimiz 15 Temmuz hain darbe girişiminde gördük. FETÖ’nün çocukları dini bakımdan eğiteceğiz diye ne belalar açtığını yaşadık. O nedenle gerçek dinimizi biz çocuklarımıza öğretmeliyiz ki hem bağımlılıkla mücadele de hem de her konuda çocuklarımızı yetiştirebilelim. Çocuklarımızı yönlendirmenizi bekliyorum. Bu asla bir taraf değildir. Çocuklarımızın dinini doğru öğrenmesinin hiçbir zararı yoktur. İslamiyet’i devletimizin öğretmenleri bilsin öğretsin bu çocuklarımız başka kişilerin ellerine düşmesin” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …