Cuma , Nisan 19 2024

UYSAL “AĞUSTOS AYINI DAHA İYİ GEÇİRECEĞİZ”

FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından özellikle yerli turizmde beklediklerini alamayan turizmciler, geçtiğimiz yılın Temmuz ayına göre 2017 yılı Temmuz ayında gelen yerli ve yabancı ziyaretçi sayılarında artış gerçekleştiğini söylediler.

Gazetecilere açıklama yapan FETOB Başkanı Bülent Uysal; “Fethiye bölgesinde ana pazarlarımız olan İngiltere, Almanya ve Hollanda’da maalesef kan kaybımız devam ediyor. Ancak Rusya ve Ukrayna pazarları ciddi manada artış gösteriyor. Önümüzdeki yıllarda Rusya ve Ukrayna pazarı Almanya ve Hollanda pazarının yerini alacak gibi gözüküyor” dedi.

Uysal, geçen sene temmuz ayında göre daha iyi bir temmuz geçirdiklerini belirterek yerli ve yabancı misafir sayısında artış olduğuna dikkati çekti. Uysal; “Geçen sene yaşadığımız 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonraki süreçte yerli misafirlerimiz azalmıştı. Özellikle bu sene geçtiğimiz yılın temmuz ayına göre daha iyi bir doluluk sağlıyoruz. Otellerde yerli misafirlerimiz kapasitenin yüzde 50’sini dolduruyor. Ağustos ayıda geçen senenin ilk 15 günü memurlara izin yasağı vardı. Bu seneki ağustos ayında da geçen seneye göre daha iyi geçireceğiz diye düşünüyorum” diye konuştu.

Çalış-Der Başkanı Mete Ay; “Temmuz ayının ilk 15 günü yabancı pazarında gayet güzeldi. Bundan sonraki son iki haftalık bölümde maalesef İngiliz oranında inanılmaz bir düşüş oldu ama Ağustos ayında otellere baktığımız zaman İngiliz girişinin arttığını görüyorum. Ancak geçen seneye oranla yabancı ziyaretçi sayısında yüzde 20 gibi bir düşüş var. Bu düşüşü ağustos ayıyla kapatacağımızı düşünüyorum” dedi.

Bölgeye gelen yerli turist sayısında artış olduğunu kaydeden Ay, “Ancak bir hafta on gün konaklamalar değil 2-3 günlük konaklamalar. Çalış plajında yerli misafirlerimiz temmuz ayında bizi yalnız bırakmadı.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …