Cuma , Nisan 26 2024

İnşaat Yapanlara Kötü Haber

Kayaköy ve Gemiler Koyu çevresi, kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi. Cumhurbaşkanlığı kararları Resmi Gazete’de yayınlandı. Buna göre 9 ildeki 11 bölge daha ‘Kesin korunacak hassas alan’ ilan edildi.  Muğla’nın Fethiye İlçe sınırları içerisinde bulunan Kayaköy ve Gemiler Koyu çevresi doğal sit alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.

04.Mart.2020 Gün ve 31058 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2221 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Kayaköy ve Gemilerin de içinde olunduğu alanların Koruma Statüleri yeniden belirlendi. Kesin Korunacak Hassas Alan Tanımı getirildi.

Konu hakkında duyarlı bir vatandaşımızın duyguları:

1-Cumhurbaşkanlığı Kararı ile KESİN KORUNACAK HASSAS ALAN sınırlarını Fethiye Belediyesi ve ilgili meslek odaları, Sivil inisiyatif Platformları Fethiyelilerle paylaşsınlar.

2- Bu karara istinaden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile hemen iş birliği yapıp Kararın gereğinin ne şekilde yerine getirileceği konusunda bir takvim belirlensin ve Fethiyelilerle bu sonuç paylaşılsın.

3- Fotoğrafta ki beton mikseri 29.Şubat.2020 Tarihinde halen Kaya Çukuruna beton dökme faaliyetini sürdürmekteydi.

Yerel Yöneticiler; Acilen ve hemen artık şu ” Yetki belgesi Almış ama ne yapabilirim ” kurnazlığı ile bu işin sorumluluğundan sıyrılma ucuzluğuna bir son versinler…..

Bu şehrin sorumluluğuna omuz vermek için mutlaka Belediye Meclisinde olmak gerekmiyor.

Bu şehirde nefes alan herkes bu şehrin ” Hemşehrisidir ” ve Şehrin hakkını hukkukunu korumak içinde yetkilerini 5393 Sayılı Yasadan alırlar… Kimsenin izin vermesi gerekmiyor. Sadece bu hak ve yetki ile davranıyorum.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …