Cumartesi , Nisan 20 2024

                FETHİYE TİCARET VE SANAYİ ODASI  HİJYEN EĞİTİMİ DÜZENLEDİ

 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yaparak hijyen eğitimi düzenledi. Eğitim kuruluşları tarafından ücretli olarak verilen eğitimin giderleri FTSO tarafından karşılandı.

Geçtiğimiz ay Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından işyerlerinde yapılan denetimlerde en çok hijyen belgesi eksikliğinin tespit edilmesi üzerine Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası harekete geçti. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalayan FTSO, hijyen eğitimi düzenleyerek, yasal olarak hijyen belgesi alma zorunluluğu bulunan üye işletmelerin bu ihtiyaçlarını karşılamış oldu. 9 Ağustos Çarşamba günü düzenlenen eğitime 46 kişi katıldı.

Eğitimin başında katılımcılarla bir araya gelen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Cazağ eğitimin içeriği ve protokolün kapsamı hakkında bilgi verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokolle üyelerin ihtiyaç duyduğu pek çok eğitimin açılabileceğini kaydeden Akif Arıcan, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile protokol yaparak sizlerin bu eğitimi almasına vesile olduk. Bunun dışında ihtiyaç olan pek çok konuda da bu eğitimleri Halk Eğitim Müdürlüğümüz ile yapacağız. FTSO olarak bu konulara duyarlılık gösteriyoruz. Hem üyelerimizin ihtiyaç duyduğu her alanda bu çalışmaları yürüteceğiz. Sizin de bu konuda en kısa zamanda belgeniz ile çalışmanızı ve başarılarınızı dileriz.” dedi.

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Cazağ da bu belgenin denetimlerde aranan bir belge olduğunu vurgulayarak “FTSO üyelerinin istediği diğer eğitimleri de bu protokol kapsamında açabiliyoruz. Bu kapsamda da ilk olarak hijyen kursu ile başladık. Hijyen hepimizin bildiği önemli bir konu ancak tekrar edilmediği için, bazı şeyler göz ardı edildiği için unutulabiliyor. Bugün alacağınız eğitimle bu bilgilerinizi tazelemiş olacaksınız. Denetimlerde de bu belge aranan bir belge. Kursun hayırlı olmasını, başarılı geçmesini diliyorum. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Akif Arıcan’a ve ekibine de teşekkür ediyorum bu iş birliği için.” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …