Cuma , Nisan 19 2024

200 Gram Ekmek 1 TL Olacak

 

Bir süredir kendi aralarında toplantılar yapan Fethiye’deki fırıncıların, 250 gramını 1 TL’ye sattıkları ekmeğin fiyatını 200 gramı 1 TL’den satmak istedikleri öğrenilmişti. Fırıncılar başta akaryakıt olmak üzere un, maya ve işçilik giderlerinin yüksekliğinden yakınıp 200 gram ekmeği 1 TL’den satmak istediklerini Fethiye Ticaret Ve Sanayi Odasına bildirdiler.

Oda başkanlığı fırıncıların talebini meslek komitesine gönderip görüşülmesini istedi. FTSO Meslek Komitesi de bu isteği kabul ederek 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren Fethiye’de 200 gram ekmeğin 1 TL’den satılmasını uygun gördü. Bu karar Fethiye Ticaret Ve Sanayi Odası Meclis gündemine getirildi. FTSO meclisi de Fethiye’de meslek komitesinin önerisini kabul ederek Fethiye’de 200 gram ekmeğin 1 TL’den satılmasına karar verdi.

FTSO başkanı Akif Arıcan, ‘’ Ticaret Odasına kayıtlı fırın işletme sahibi üyelerin talebi olan 200 gram ekmeğin 1 TL’den satılması isteklerini meslek komitemizde görüşülmesini sağladık. Meslek komitemiz 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren Fethiye’de 200 gram ekmeğin 1 TL’den satılmasını kabul etti. Bu talep FTSO Meclisi tarafından da görüşülüp kabul edildi. Zaten bakanlığımız ekmeğin küçültülmesini ve israf edilmemesini önermişti. 1 kilogram ekmeğin 5 TL’den satılması gerektiğini bakanlığımız açıklamıştı. Buna göre 200 gram ekmeğin de 1 TL’den satılması uygundur. Böylece fırıncıların teklifi kabul edilmiştir ‘’ diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …