Cumartesi , Nisan 20 2024

Arıcan; “12 Ay Turizm Yaşanacak”

 

Dünyanın ve Türkiye’nin en gözde yamaç paraşütü merkezlerinden olan Babadağ bu yıl da rekor uçuşa imza atıyor. Geçtiğimiz yıl başta 15 Temmuz süreci olmak üzere çeşitli olumsuzlukların yaşanması nedeni ile 100 bin uçuşun yapıldığı Babadağ’dan bu yıl 120 bin uçuşun tamamlanmasının beklendiği ifade edildi.

Fethiye Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, Babadağ rakamlarının geçen yıla oranla ciddi şekilde artışta olduğunu turizmde zorlu bir dönem olmasına rağmen Babadağ açısından gayet verimli bir yıl yaşadıklarını kaydetti. Akif Arıcan, ‘’ 2017 yılında başlayan Teleferik inşaatının hızla devam ettiğini de belirterek en geç 2018 yılı sonu ve 2019 yılı başında Teleferik ile Babadağ’a çıkacağız ‘’ dedi.

RAKAMLAR YÜKSELDİ

Akif Arıcan,’’ Babadağ rakamları geçen yıla oranla ciddi bir artışta. Biliyorsunuz ki turizmde zorlu bir dönem geçiriyoruz. Fakat Babadağ açısından gayette başarılı verimli bir yıl oldu. Yani 100 bini aştık. 119 bin seviyelerini geçtik. İnşallah bu 2017 yıl sonu itibariyle muhtemelen 120 bin olarak tamamlamayı ön görüyoruz. Babadağ bölgemizin turizmde çok önemli bir merkeziydi. İnşallah 2018’de gördüğümüz kadarıyla Londra’da, İzmir fuarlarında yöremize ilgi büyük olacak. Önümüzdeki ayın 7’sinde Hollanda fuarına gideceğiz. Yani turizmde beklediğimiz en az yabancı misafirlerimizin yüzde 20 artacağını ön görüyoruz. Tabi yerli misafirlerimizle birlikte bir olumsuzluk olmazsa 2015 yılının rakamlarına  ulaşacağımızı ön görüyoruz. Tabi ki de ülkemizde önemli olan her şeyden önce huzur ve güvenlik. Huzur ve güvenliğin olduğu bir ortamda Türkiye’de ki turizm her yıl katlanarak gidecektir. Çünkü biz hakikaten dünyanın en güzel coğrafyasında yaşıyoruz. Tarihi ve doğal güzellikleri açısından bölgemiz çok önemli bir özelliğe sahip. Doğamız, denizimiz, kum, güneş, tarih her şey müthiş. Otellerimiz yurtdışındaki birçok otellerden daha kaliteli. Hizmet kalitemiz ve müşteri memnuniyetimiz çok iyi. Geriye bir tek huzur ve güvenlik kaldı. Ülkemizde huzur ve güvenlik olduğu sürece ilçemizdeki turizm gelirleri bölgemizin en önemli gelir kaynağının turizm olacağını düşünüyorum ‘’ dedi.

12 AY TURİZM YAŞANACAK

Arıcan, ‘’ Babadağ bir marka haline geldi. Babadağ projesi bitince 12 ay turizm yapılacağına inanıyorum. Teleferik projesi gerçekleşince Babadağ çok daha farklı şekilde Dünyaya tanıtılacaktır. Kışın ayrı bir güzellik, yazın ayrı bir güzellik böyle bir projeyi Fethiye’mize kazandırmanın hep beraber mutluluğunu yaşayacağız. İnanın Çin’den turist getiren birçok acente kışın açık otel var mı diye soruyor. Biz Çin’den İstanbul, Kapadokya ve Fethiye’ye turist getireceğiz. Kışın açık bir yer bulabilir miyiz diye İzmir fuarında bizlerle görüşmek istediler. Siz hangi otelleri tercih ediyorsanız Fethiye’de sizleri görüştürürüz dedik. İlçemizin hak ettiği turizm seviyesine ulaşmasına vesile olmak için tüm ekiplerimizle çalışıyoruz ‘’ ifadelerini kullandı.

TELEFERİK PROJESİ 2019 SEZONUNA YETİŞECEK

Babadağ teleferik projesinin 2019 sezonuna yetişeceğini kaydeden Akif Arıcan, ‘’ N1 Ovacıktan 1700 hattı. N2 1700-1800 hattı. Şu anda N2 dediğimiz 1700-1800 hattı arasında ki direklerin montajı başladı. Direkler dikilip aşağıda monte ediliyor parçalar üzerine sonra direkler dikiliyor. Tabi yukarıda da kar var. Çok zor doğa şartlarında çalışma yapılıyor. Bizim hedefimiz 18 ayda tabi doğa şartlarının el verdiği ölçüde. Şunu söylüyorum; 2019 sezonuna Babadağ projesi bitecek. Ve hep beraber bunun mutluluğunu yaşayacağız. 1-2 ay ileri olur veya geri olur o kadar önemli değil. Önemli olan 2018 sezonuna zaten bitmesi mümkün değil. Ama 2019 sezonuna Babadağ projesi bitecektir. Şu anda pistlerde ciddi bir gelişme var. Estetik olarak çok daha güzelleştirme var. Nisan sonuna kadar da 1200 pistinde herhangi bir iyileştirme yok. Babadağ 1200 piste aynı duruyor ama 1700-1800-1900 pistleri söküldü. Daha da genişletildi, kullanışlı hale geldi. 2018 Nisan ayında Babadağ pistleri daha kullanışlı hale gelmiş ve üzerine sipariş edilen özel malzeme dökülmüş olacak. Havaların 3-5 derece ısınmasıyla o montaj edilebildi. Şu anda kışın bütün alt yapısı bitecek. İnşallah Mart ayında ya da uygun olduğu hava şartlarında da kaplama yapılacaktır. İnsanların böyle diz kapakları ufak tefek çizilmelere de maruz kalan o taş görüntüsü ortadan kalkacaktır.  Pistler daha da kullanışlı bir hale gelecektir. Yani Babadağ’daki kullanım ve doğal koşullar Avrupa standartlarının bile üzerinde ve modern Dünya standartlarının üzerinde kullanışlı bir hale gelecektir. İnşallah 2017 gibi zorlu dönemde de 120 bin atlayış olduysa, 2015’de biliyorsunuz ki önemli bir yükselişteydi. 2015 rakamlarına yaklaştık. 2018’den itibaren sayıları telaffuz edemiyorum. Ciddi bir artış olacağını ön görüyoruz. Bu artış ile birlikte ilçemizde birçok iş sektörü, iş adamı camiası hep beraber verimliliğini yaşayacağız. Fethiye’nin ticari hayatına Babadağ en iyi şekilde destek olacaktır ‘’ diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …