Cuma , Nisan 26 2024

Fotoğraflar 81 İlde Sergilenecek

Seydikemer Tarım ve Orman Müdürlüğü Enformasyon Birimi bir başarıya daha imza attı. 2018 yılında Muğla Gazeteciler Cemiyetinin bölgenin tanıtımına yaptıkları katkılardan dolayı “Jüri Özel Ödülü”ne layık görülen birim çalışanı Safura KOVANTEPE Bakanlığın her yıl düzenlediği “Tarım ve İnsan “ konulu yarışmada fotoğraf çalışmalarıyla dereceye girdi.

Konu hakkında bilgi veren İlçe Müdürlüğü; “ Bakanlığımız her yıl Toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesini amaçlayan “Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması”, düzenlemekte. Yarışma “ Genel, Çiftçi, Öğrenci, Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları, Deniz Bank Çalışanları ve Tematik” olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleştiriliyor. Her yıl farklı bir kategoride konu belirlenen yarışmanın bu yıl ki  teması “Buzağı Yılı” olarak belirlendi. Ülke çapında büyük katılımın olduğu yarışmada dereceye giren ve sergilemeye değer bulunan 120 eserden 60 tanesi, 3 gün boyunca yıl boyu tüm illerde fotoğraf severlerle ve çiftçilerimizle buluşmakta.

Türkiye’nin dört bir yanından Tarım ve İnsanı buluşturan fotoğrafların bulunduğu Bakanlığımızın fotoğraf sergisini özel kılan özel de bir durum söz konusu bu yıl. İl Müdürlüğümüzde görev yapan Mühendis Uğur ACAR ve Seydikemer İlçe Müdürlüğümüzde görev yapan Tekniker Safura KOVANTEPE’ nin fotoğrafları Bakanlığımızca sergilenmeye değer görülen fotoğraflar arasında gösterildi. Bu durum bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Personellerimizi de buradan ayrıca tebrik ediyoruz.” dedi.

Sergilenen fotoğrafları çok beğendiklerini söyleyen fotoğraf severler ise tarımın bu fotoğraflarla çok güzel anlatıldığını ve öneminin anlaşıldığını söylediler.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …