Salı , Nisan 16 2024

Kayıp Dağcıdan Acı Haber Geldi

Fethiye ilçesi Ovacık Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Mendos Dağı’na antrenman için tırmanışa giden Fikret Emre’nin (35) arama- kurtarma çalışmalarının 14’üncü gününde cansız bedenine ulaşıldığı öğrenildi.  16 Mayıs’tan bu güne gece gündüz arama çalışmaları yapılıyordu, Babadağın’ın zirvesi  yaklaşırken 1750 metre yükseklikte bulunan Emre’nin cesedine ulaşıldığı ve olay yerine Fethiye Cumhuriyet Savcısının incelemesi bilgi verildiği öğrenildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılacak otopsinin ardından Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılacağı öğrenildi.

Fethiye ilçesine bağlı Karapınar Mahallesi’nde yaşayan ve 16.05.2020 tarihinden beri kayıp olan Fikret Emre’nin bulunması için sürdürülen arama kurtarma çalışmalarına Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD (Muğla AFAD 15, İzmir AFAD 5) ve AKUT (AKUT Fethiye 8, AKUT Marmaris 8, AKUT Kaş-Kalkan 6 gönüllüsüyle) tarafından gerçekleştirilen arama çalışmalarına; Jandarma Köpek Timi, AMASER, Türkiye Dağcılık Federasyonu, Likya ve Zirve Dağcılık, MAG, BAKUT da katılmıştı.

Sonrasında Arı Tepesi’nde çobanlık yapan bir kişi tarafından Ölüdeniz Jandarma Karakoluna gelen yeni bir ihbar değerlendirilerek kayıp şahısla ilgili olabileceğine karar verildi. Bunun üzerine tüm arama faaliyeti Arı Tepesi zirve hattı ve dağın güney yamaçlarına yoğunlaştırıldığı belirtilmişti. Acı haber 1750 metreye ulaşıldığında anlaşıldı. 8 Mayıs’tan bu güne aran Fikret Emre’nin (35) olduğu anlaşıldı  ve Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığınına bilgi verildiği olay yerine gelmesiyle yapılacak otopsinin ardından Muğla Adlı Tıpa gönderilecek olduğu belirtildi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …