Cuma , Nisan 26 2024

Büyük Samanlık Halka Açılıyor

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk’ten müjdeli haber geldi. Büyüksamanlık Koyu Fethiye Kaymakamlığı hutdesine geçtiğini İşletmesi ise Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi uygulama oteli tarafından yapılacağını belirti.  Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay ÖZTÜRK’ün yaptığı açıklama  şöyle; “Bildiğiniz üzere Fethiye’miz bir çok tarihi, kültürel, doğal turistik alanları içinde barındırıyor.

Bölgemizde halkımıza günübirlik dinlenme, spor, deniz ve plaj hizmetleri sunan özel işletmeler bulunuyor. Bunlar ’da güzel tesisler, önemli bir görevi yerine getiriyorlar ve turizme hizmet ediyorlar ancak; son yıllarda denizden faydalanabileceğimiz turizmin yanında Fethiye’de yaşayan vatandaşlarımıza hizmet verecek halk plajı tarzında tesislere ihtiyaç vardı. Bu konuda uzun yıllardan beri İnlice plajımız Fethiye Belediyesinin yönetiminde hizmet vermektedir. Ayrıca geçen yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız Karaot Plajı’nı Fethiye Belediyemize Tahsis ederek, Fethiye’mizin hizmetine sundu. Şimdide yöremizin en güzel koylarından ve orman içi dinlenme yerlerinden biri olan Büyüksamanlık Koy’unu halkımızın hizmetine sunuyoruz.

Büyüksamanlık Koy’u Orman Bölge Müdürlüğümüzün oluru, Tarım ve Orman Bakanlığımızın onayı ile Fethiye Kaymakamlığımıza tahsisi yapıldı. Kaymakamlığımız da koyun bakım ve işletmesini, Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi uygulama oteline verdi.

Konu bizim için çok önemli. Hemşehrilerimiz burayı dinlenme spor, piknik için ve plaj olarak kullanacaklar.

Ailecek günü birlik gidebilecekleri, Güvenli hijyen şartlarını taşıyan büfe ve zorunlu ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir tesis olacak. Bu konuda gerekli düzenlemeler hızla devam ediyor. Fethiye Kaymakamımız Sayın Muzaffer ŞAHİNER ile birlikte çalışmaları yerinde inceledik. Fethiyelilere yakışır çok güzel bir tesis haline getiriliyor.

Büyüksamanlık Koyu’nun Fethiye’mize tahsisini gerçekleşleştiren Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir PAKDEMİRLİ, tahsisini yapılmasında desteklerini gördüğümüz Muğla Milletvekillerimiz sayın Mehmet Yavuz DEMİR, Sayın Yelda EROL GÖKCAN, Ak Parti İl Başkanımız Sayın Kadem METE, Muğla Orman Bölge Müdürümüz Sayın Yasin YAPRAK ve tüm emeği geçenlere minnettarız.

Plajımızın kullanıma ve sezona hazırlanması tamamlanmak üzere ancak; Tesisin kullanımı için, Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı, Kültür ve turizm Bakanlığı ve diğer Bakanlıkların alacakları kararlar doğrultusunda hizmete açılacaktır. Pandeminin önlenmesi için bütün şartlar yerine getirilerek, halk sağlığı için gerekli hassasiyet gösterilecektir.

Yurdumuzun cennet köşelerin biri olan Fehiye’mizde vatantaşlarımızın gönül rahatlığı içinde çocukları ile birlikte ailecek, Güvenle yararlanacakları, piknik ve plaj alanlarını halkımıza kazandırmaktan gururlu ve mutluyuz.

Fethiye’mize hayırlı uğurlu olsun.

Kamuoyuna saygılarımla Arz ederim”dedi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …