Salı , Nisan 23 2024

Yarımada’da Temizlik Çalışması Yapıldı

Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü işbirliğinde, Fethiye’nin doğa güzelliklerinden birisi olan Yarımada’da 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla temizlik çalışması yapıldı.

Fethiye Belediyesi temizlik ekipleri, Dünya Çevre Günü nedeniyle ilçe genelinde yapacağı temizlik çalışmalarına bu bölgeden başladı. 50 temizlik personeli bölgeye gelerek atılan çöpleri topladı. 3 kilometrelik kıyı şeridinde yapılan temizlikte bir kamyonet dolusu çöp toplandı. Belediye çalışanları yanı sıra vatandaşların da katılım sağladığı yarımada temizlik çalışmasında sosyal mesafe kurallarına dikkat edildiği görüldü. Maske ve eldiven takan tüm katılımcılar Fethiye’nin doğal güzelliği olan koylarda, körfez manzaralı temizlik çalışması yaptılar. Fethiye Belediye Bandosu da,  Yarımada’daki temizlik kampanyasına şarkılarla eşlik etti. Fethiye Belediye Bandosunun Yarımadada düzenlediği mini konserler ile renkli görüntüler ortaya çıktı.

“Önemli olan temizlemek değil, çöpü yere atmamak”
Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak, “Farkındalık oluşturmak adına çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Yarımada’yı temizlik işleri ve çevre müdürlüğümüz işbirliğinde geri dönüşüm atıkları ve çöplerimizi topluyoruz. Önemli olan toplamak temizlemekten öte, bunu atmamak, attırmamak. Aslında burada vermek istediğimiz mesaj budur. Fethiye çok güzel ve çok değerli bir memleket. Bu güzel doğayı korumamız gerekiyor” dedi.

“Aşklarını yaşasınlar ama çöpleri buraya bırakmasınlar”
Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mahmut Bayraktar ise, “Rutin olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda zaten bu bölgede sürekli temizlik yapıyoruz. Ancak Dünya Çevre Günü dolayısıyla bugün farkındalık yaratmak için yarımadada temizlik çalışması yapıyoruz. Bandonun burada olmasının sebebi şu; Hepimizin bildiği, ‘çöpçüler’ şarkısı var. Şarkıda, ‘kahrolası çöpçüler aşkımı süpürdüler’ diyor. Biz onların aşklarını süpürmüyoruz ama çöplerini süpürüyoruz. Onlar aşklarını yaşasınlar ancak çöplerini bu güzel doğaya bırakmasınlar” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …