Perşembe , Nisan 25 2024

AKUT’un 25. Kuruluş Yıldönümü

AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin 25. kuruluş yıldönümü dolayısıyla AKUT Fethiye Ekip Lideri Birol Coştu yazılı bir basın açıklaması yaptı. Ekip Lideri Coştu, ‘Ülkemiz genelinde 3 bin 200’ü aşkın gönüllümüz ile 3 bin 618 operasyonda, 3 bin 14 vatandaşımızın ve bin 496 hayvanın hayatına dokunduk’ ifadelerini kullandı.

AKUT’un özellikle Büyük Marmara Depremi ile birlikte Türkiye’de tanındığını ifade eden AKUT Fethiye Ekip Lideri Birol Coştu, 25 yıldan bu yana halkın desteğiyle önemli arama kurtarma ekiplerinden birisi haline geldiklerini belirtti. Coştu, “Bir grup dağcı dostumuz tarafından kurulduktan sadece 4 yıl sonra, büyük imkânsızlıklar içinde, arama kurtarma için Türkiye’de bir milat kabul edilen Büyük Marmara Depremi ile ülke gündemine girdik. Ülkemizin ilk gönüllü arama kurtarma derneği olarak, geçen 25 yıl içinde halkımızın desteğiyle dünyanın en önemli arama kurtarma ekiplerinden birisi haline geldik” şeklinde konuştu.

ORTA ÖLÇEKLİ ARAMA KURTARMA EKİBİ UNVANINI ALDI

2011 yılında INSARAG gözetmenlerinin denetiminde yapılan sınav sonucunda Orta Ölçekli Arama Kurtarma Ekibi unvanını aldıklarını dile getiren Ekip Lideri Birol Coştu, “Türkiye’de operasyonel sınıflandırmaya giren ilk üye olduk. Kentsel arama kurtarma alanında, ülkemiz adına ilk kez Avrupa Sivil Korunma Mekanizması’nın operasyonel bir partneri olarak görevlendirildik. Geleceğimizi Birlikte Kurtaralım sloganıyla afetler konusunda toplumun her kesimini bilinçlendirme çalışması başlatarak yüzbinlerce insana ulaştık. 3 bin 200’ü aşkın gönüllümüz ile ulusal ve uluslararası her türlü afette ihtiyacı olanların yanında olduk. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz 3 bin 618 operasyonda, 3 bin 014 vatandaşımızın ve bin 496 hayvanın hayatına dokunduk” dedi.

ÇİZGİMİZDEN TAVİZ VERMEDİK

Açıklamasını sürdüren Coştu, “Kurulduğumuz günden bu yana, tamamen gönüllü olarak amatör bir çalışma ve profesyonel yaklaşım ile Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, çağdaş bir sivil toplum örgütü olarak, bu çizgimizden taviz vermeden karşılıksız yardımseverlik ilkesiyle ‘hayat kurtarmaya’ devam ediyoruz ve edeceğiz. Arama kurtarma alanında Bakanlar Kurulu Kararı ile Kamu Yararına Çalışan ilk ve tek Sivil Toplum Kuruluşu olmanın verdiği sorumlulukla çeyrek asırdır yanımızda olan herkese teşekkür ederiz. Türkiye’nin AKUT’u 25 yaşında” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …