Perşembe , Mart 28 2024

FETHİYE’DE MÜZİK KÖYÜ AÇILIYOR

Doğanın müziğine kulak vermek isteyen bütün müzik severlerin katılabileceği Müzik Köyü Fethiye 2017 Yaz dönemi yakında başlıyor.

İki yıl önce Fethiye’de hayata geçirilen müzik köyü projesi Ağustos ayı içerisinde yeniden hayata geçiyor.6-11 ve 13-18 Ağustos tarihleri arasında iki periyot şeklinde yapılacak.

Anadolu’dan ve farklı ülkelerden birçok müzisyen ve müzikseverin bir araya geleceği Müzik Köyü 2017 programı çerçevesinde;  atölye, seminer, söyleşi ve konserler düzenlenecek.

Anadolu’nun farklı bölgelerindeki köylere, dağlara giderek kaybolmaya yüz tutmuş müzik geleneklerinin peşinde koşan Müzik Köyü Ekibi, ilk olarak 2015 Ağustos’unda tamamen kendi imkanlarıyla Müzik Köyü Projesi’ni hayata geçirmişti. Daha önce yaptıkları müzik araştırmaları ve derlemelerden yola çıkan proje ekibi, edindikleri izlenimleri ve derlemelerde, saha çalışmalarında tanıştıkları, türünün az bulunan örneği olan yerel çalgıcılarla, profesyonel müzisyen ve akademisyenleri bu yılda, Türkiye ve Dünya’nın 7 farklı ülkesinden gelen katılımcılarla buluşturacak.

Sadece müzik değil, müziğin felsefesi ve yaşam tarzı üzerine farklı bir yaşam kurmayı amaçlayan Müzik Köyü Ekibi, 2016 Yaz döneminde ise bütün zorluklara rağmen 3 haftalık bir programda, Türkiye’nin yanı sıra İran, Yunanistan, İsrail, İspanya’dan, toplam 50 sanatçıdan oluşan bir program gerçekleştirmişti.

Müzik Köyü 2017, Fethiye’ de iki ayrı hafta, iki ayrı program şeklinde Türkiye’nin yanı sıra, İran, Yunanistan ve İspanya’ dan sanatçıların katılımıyla  gerçekleştirilecek.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …