Perşembe , Nisan 18 2024

JANDARMADAN HİNT KENEVİRİ OPERASYONU

Seydikemer İlçe Jandarma Komutanlığı Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Yerel Eylem Planı çerçevesinde yapılan iki ayrı mahalledeki operasyonlarda;816 kök Hint keneviri bitkisiyle, 705 gram kubar esrar ele geçirildi.

Seydikemer İlçesi Bekçiler Mahallesi’nde Püren yakası mevkiine yasa dışı kenevir bitkisi ekimi yapıldığı tespit edilince, Seydikemer Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri 3 ayrı şüpheliye ait ev ve arazilerine operasyon düzenledi. Burada eski yıkık binaya ekili vaziyette her biri 1-1,5 metreyi bulan 372 kök Hint keneviri bitkisiyle, 705 gram kubar esrar ele geçirdi. Ayrıca şüphelilere ait olduğu iddia edilen iki adet ruhsatsız av tüfeğine de el konuldu. Jandarma ekipleri Bağlıağaç Mahallesi’nde de iki ayrı şahsın kenevir bitkisi ektiği ile ilgili inceleme ve araştırma başlattı. 4 ayrı bölgede ekili vaziyette 444 kök Hint keneviri bitkisi ile bir adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirdi.

Yapılan operasyonlarda yakalanan 5 şüpheli hakkında işlem başlatılırken, ele geçirilen hint keneviri ve kubar esrar imha edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …