Cumartesi , Nisan 27 2024

KAYIP DAĞCI ARANIYOR

Muğla ilin Fethiye ilçesinde,altı gündür kayıp dağcıdan haber alınamıyor. AFAT,AKUT LİKYA DAĞCILIK Kulübü de dahil olmak üzere, Fikret Emre’nin gittiği bölgede yoğun arama çalışmaları başlatıldığı öğrenildi.

Fethiye’de Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Klübü sporcularından olan Fikret Emre’den 6 gündür haber alınamadığı öğrenildi. Bu gün dağcının bulunması için ekipler seferber oldu.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, 6 gündür haber alınamayan dağcının bulunması için yoğun çalışma yapıldığı vurgulandı. Bir çok kişinin de sosyal medya hesaplarından paylaşım yapılarak, bilgi edinmeye çabalıyorlar.Öte yandan edinilen bilgilere göre, Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü sporcularından Fikret Emre (35) altı gün önce evinin karşısındaki Mendos Dağı eteğine antrenman yapmak için gittiği öğrenildi. Emre’nin geri dönmemesi üzerine yakınları 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istemesi üzerine çalışma başladığı beyan ediliyor. Bölgenin sarp ve ormanlık alan olmasından dolayı bölgeye AFAD, AKUT ekipleri sevk edildiği ve her noktaya bakılmak üzere arama yapıldığı vurgulandı.

Bölgeye gelen arama kurtarma ekipleri Emre’nin gittiği tahmin edilen dağlık arazide arama çalışmalarına başladı.

Hava sıcaklığının 40 derece ve daha fazlasını göstermesiyle yapılan arama çalışmalarında güçlükler çekiliyor. Bölgenin bir çok noktası sarp ve ormanlık alan olmasıyla yürütülen arama çalışmalarında drone da kullanılıyor.

Kayıp dağcınının arkadaşları da çalışmalara Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü üyeleri olarak destek veriyor.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …