Perşembe , Nisan 18 2024

Çiftçiler Mantarı Yerinde İnceledi

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Seydikemer Belediye Başkanlığı ile kadın çiftçilere teknik gezi düzenledi. Gezi kapsamında Seydikemer’in Kadıköy Mahallesi’nden 12 kadın çiftçi Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Teknik personelleri ile  Bağlıağaç Mahallesi’nde bulunan ve bölgede gelir getirici alternatif ürün arasına gireceği düşünülen istiridye mantarı işletmesini ziyaret etti.

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Seydikemer Belediye Başkanlığı ile kadın çiftçilere teknik gezi düzenledi. Ziyaret öncesinde kadın çiftçilere teknik personeller “İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği” konusunda eğitim verdi. Eğitimin sonunda kadın çiftçilere üretimi yerinde görmek, incelemelerde bulunmak ve kafalarına takılan soruları bizzat üretimi yapan uzmanından öğrenmek için Bağlıağaç Mahallesine götürüldü.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı kadın çiftçilere yönelik Seydikemer Belediyesi tarafından düzenlenen gezi hakkında yaptığı açıklamada; “İşletmesini ziyaret ettiğimiz üreticimiz Safa Kocakahya,  Bakanlığımızın Genç Çiftçilerimize verilen hibe desteğiyle böylesi başarılı bir projeyi uyguladı. Tarımsal üretim ve ekonomiye katkı adına çok memnuniyet vericidir. Son yıllarda lezzeti ve besin değerleriyle tüketicilerin dikkatini çeken istiridye mantarı, bizim açımızdan bölgemizde gelir getirici alternatif ürün arasındadır. İstiridye mantarı yetiştiriciliğini birim alandan ekonomik getirisi yüksek olduğu için yaygınlaştırmayı hedeflemekteyiz, özellikle kadın çiftçilerimizin bu üretime ilgisinin yüksek oluşu ayrıca memnuniyet vericidir” dedi.

Seydikemer Belediye Başkanımız Yakup Otgöz ise; “Kırsal alanda yaşayan çiftçi kadınlarımızın girişimciliğinin desteklenmesi, sorunlarına somut çözüm önerilerinin geliştirilmesi her zaman önceliklerimiz arasındadır. Kadınların toplumsal statülerinin yükseltilmesi ve kalkınmaya entegre edilmesinin büyük önem taşıdığını ifade eden Belediye Başkanımız  gerek dünyada gerek ülkemizde tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında en önemli rolü kırsalda yaşayan kadınlar ifa etmektedir. Tarımsal üretimin yaklaşık yüzde 50’sini gerçekleştiren kadınların güçlendirilmesi için kadının sahip olduğu potansiyelin ortaya çıkarılması önceliklerimiz arasındadır. Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce düzenlediğimiz kadın çiftçi çalışmalarımızın bu bağlamda onlara çok önemli katkılar sunduğuna inanıyorum. “ dedi.

Teknik geziye katılan kadın çiftçi kadınlar kendileri açısından büyük yenilik olacak böylesi bir üretimle tanıştıkları, fikir sahibi oldukları için çok memnun kaldıklarını  dile getirdiler. Kendilerini her konuda destekleyen Seydikemer Kaymakamlığına, Seydikemer Belediye Başkanlığına ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne teşekkür ettiler.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …