Cuma , Mart 29 2024

Üyelere Belgeleri Takdim Edildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, Türkiye-AB İş Dünyası Diyalogu (TEBD) çerçevesinde AB Müktesebat Uyum Anketine katıldı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, ankete katılan Fethiye’deki firmaları ziyaret ederek, katılım belgelerini taktim etti.

Türkiye ile Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen Türkiye-AB İş Dünyası Diyalogu (TEBD) çerçevesinde yer alan AB Müktesebat Uyum Eğitimi programına katılan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, projeye katılan 25 Oda içerisinde yer almıştı. Proje kapsamında Fethiye ve Seydikemer’den 8 firma ile bir araya gelen FTSO, tarımsal ürünler, CE işaretli ürünler ve sürdürülebilir ticari ürünleri kapsamında Fethiye ve ihracatçı firmalara AB müktesebatına uyum “anketi uygulanmıştı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ankete katılan Fethiye’deki firmaları ziyaret ederek, Doğan Sea Food Gıda İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi yetkilisi Velit Doğan’a, Tlos Olive Gıda Turizm İnşaat Orman Ürünleri Limited Şirketi yetkilisi Tuğba Özen, Ferhan Tolga Özen, Sebahattin Karameşe’ye, Servet Şekerleme Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi yetkilisi Servet Erdoğan ve Mustafa Erdoğan’a ve Kaptan Yatçılık Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi yetkilisi Mehmet Selçuk’a katılım belgelerini takdim etti.

Fethiye’de 4 ve Seydikemer’de 4 olmak üzere toplam 8 ihracatçı firma ile AB mevzuatı ile ilgili farkındalıklarının değerlendirdiği proje ile ilgili Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı,  “Bölgemizin ihracat potansiyeli olan önemli ürünleri var. Türkiye ile Avrupa Birliği ile ortaklaşa finanse edilen proje ile alabalık işleme, zeytinyağı, lokum, tekne, balık boylama makinesi ve kuzugöbeği mantarı ihracatı yapan üye firmalarımıza anket uyguladık, firmaların Avrupa Birliğinin ihracatta istediği kriterler hakkındaki farkındalıklarına katkıda bulunduk. Fethiye’deki ziyaretlerimizin ardından Seydikemer’de ankete katılan üyelerimizi de ziyaret edeceğiz. Odamız dış ticaret yapan ya da yapma potansiyeli olan firmalar için faaliyet geliştirici çalışma ve eğitim hizmetleri vermeye devam edecek.” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …