Cuma , Nisan 19 2024

STK’lar İle Birlikte Ağaçlandırılacak

Fethiye Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen ve Ölüdeniz Rotary Kulübü, Fethiye Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği hazırlan Orman Yangınları konulu toplantı gerçekleştirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli’nin de katıldığı toplantının açılış konuşmasını Ölüdeniz Rotary Kulübü Başkanı Yelda Engin yaptı. Engin, Toplantının amacının Fethiye ve civarında çıkan orman yangınları ve eylem planı konusunda etkili bir işbirliği yapılması olduğu konusuna dikkat çekti.

İşbirliği ile orman yangınlarına müdahale, yangın öncesi, yangın sonrası alanların ağaçlandırılması başlıklarının ele alındığını, çünkü doğru bilinen birçok yanlışın bu toplantı sayesinde ortaya çıktığını söyledi. Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu ise; “Yangınlar kaçınılmaz her zaman çıkacaktı. Yangınların çıkış sebeplerinde ihmal ve kasıt fazla. İklim koşullarına bağlı olarak yangınları yaşıyoruz. Son dönemde en büyük yangın Göcek oldu. Göcek yangınında 5 gün boyunca sürekli olarak arazideydik. Yangın söndürüldükten sonra asıl çalışma o zaman başlıyor çünkü o alan temizlenecek, dikime hazırlanacak. Yanan alanın toprak yapısının düzelmesi, dikilen fidanların büyümesi 30-40 yılı alacak. Asıl dramatik olan kısım aslında bu. 50 yılda yetişen ağaç bir anda yok oluyor yerine konulması yarım asrı buluyor.”şeklinde konuştu. Toplantı da özellikle Göcek Orman yangını üzerinde durularak, Fethiye’deki en büyük yangınlardan birisi olduğunu belirtilerek, yangınla mücadelenin arazinin yapısına göre yapıldığı, gerektiği zaman ters yangın çıkarılarak yangının daha büyük bir alana sıçramasının önüne geçildiği kaydedildi. Yanan alanların ağaçlandırılması için sivil toplum kuruluşlarının desteğine ihtiyaç duyulduğu önümüzdeki günlerde de eylem planının açıklanacağı kaydedildi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …