Salı , Nisan 23 2024

”İŞKUR Meslek Edindirme Kursları” Sertifika Töreni Yapıldı

   Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen sertifika törenine Muğla Valisi Esengül Civelek, Akparti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, Fethiye Kaymakamı Muzaffer şahiner, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz,  İŞKUR İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Akparti Fethiye ve Seydikemer İlçe Başkanları, Daire amirleri, oda başkanları ve bayanlar katıldı.

İlyas Sarıyerli; “Aşçı yardımcılığı kursu, kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerimizden olan çömlek sırlama ve kilim dokuma kursumuzun sertifika törenine zaman ayırdığınız için şükranlarımızı sunuyorum. Günümüzde eğitim çok önemlidir. Bu nedenle mesleki eğitim içinde eğitim verilmeli ve kurslar açılmalı, istihdam açısından da önem arz etmektedir. 3 ayda bir Valimiz başkanlığında istihdam toplantısı yaparak, almış olduğumuz kararları ilçelerimizle paylaşarak bu tür kurslar açıyoruz.

Ak Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer; “ülke olarak Cumhuriyet Bayramımız hep birlikte coşkuyla kutladık. Bizim için çok önemli, 1923 yılında kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yeni yönetim şekli Cumhuriyet kuruldu. Eşit vatandaşlığı, egemenliğin kayıt şartsız milletin olduğu bağımsız genç bir Cumhuriyet kuruldu.  Dönem dönem sıkıntılar yaşadık, bilgi çağını atladık. Bu konuda kararlıyız bağımsız olarak yaşamak istiyorsak bunu başarmamamız gerekiyor. Eğitimin, demokrasinin güçlendirilmesi için hep mücadele ettik. Kurucu değerlerimiz o kadar sağlam kurulmuş ki, yapmamız gereken belli, eğitimli iş gücü ile bilgi toplumu olmak zorundayız. Dünya’daki bu rekabette yerimizi almak zorundayız. Yoksa çok acılar, çok sıkıntılar çekeriz. Anne ve babalarımızın çocuklarının eğitimi için verdikleri önem, meslek sahibi olmaları için gösterdikleri gayret gelecek için umudumuzdur. Bugün insanımız kendi yemeğinden ekmeğinden artırarak çocuklarını okutmak için büyük çaba sarf ediyor.  Bugün huzur içinde dünyada yaşayabilir yorsak insanlarımızın kendi inancından çabasından dolayıdır. Dünya da bizi diz çöktürmek isteyen dost dediğimiz ülkelerin bizim yerimize terör örgütlerini tercih etmesi hepimizin yaşadığı konular. Türk Milleti büyük ve güçlü bir millettir birlik beraberlik içinde daha çok çalışma ve üretmek. Eskiden işçi bulma kurumu vardı ama bugün iş-kur’un yaptığı çok önemli istihdama katkı sunuyor.

Vali Esengül Civelek; Mesleksizlik bizlerin en çok karşılaştığı bir sorun. Bu nedenle bu tür kurslarla birlikte meslek edindiriyor ve mesleksizliği sorun olmaktan çıkarıyoruz. Tüm Bakanlıklar başta İş-kur ve Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere çok başarılı birlikteliklere imza atıyor. İstihdamın geliştirilmesi için kararlı bir devlet politikasıyla İş-Kur’a verilen görev ve sorumluluklar kapsamında, İş-Kur’un birlikte çalıştığı kurum ve kuruluşlarla birlikte düzenlemiş olduğu mesleki ve teknik eğitim programlarına kurslarına katılım sağlayan kursiyerlerimizi çok kısa sürede meslek sahibi yapıyoruz. Kadını da erkeği de arzu ettikleri mesleğe kavuşturuyoruz ve onlar hiçbir şekilde ücret ödemiyor, aksine onlara sosyal güvenlik kapsamına alıyoruz ve günlük ücret ödüyoruz. Eğitim programlarını tamamlayanlara da sertifika veriyoruz. Bu çalışmalarımızdan hem işveren hem de vatandaş kazançlı çıkıyor onların refah seviyesinin artırılmasını sağlayan bu proje takdire şayandır. Kadınlarımızın çalışma hayatında yer alması ülke açısından da büyük önem taşıyor.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …