Cuma , Nisan 26 2024

Fethiyespor’un Sakatlıklar İle Başı Dertte

   TFF 2. Beyaz Grupta Mücadele eden Fethiyespor, Pazar günü deplasmanda oynayacak olduğu Niğde Belediyespor hazırlıklarına başladı. Hafta sonu Anadolu Selçuk Konyaspor ile 3-3 berabere kalan Fethiyespor kaçan galibiyete yanarken bugün tesislerde toplanıp,  Teknik Direktör Hüsnü Özkara yönetiminde Niğde Belediyespor hazırlıklarına başladı. 

Teknik Direktör Hüsnü Özkara yapığı açıklamada “Sakatlıklar hafta içinden beri devam ediyor. Hafta içinde Ömürcan ve Sinan’ın MR çektildi. 18 oyuncuyla gittiğimiz Konya’da ter idmanında sakatlıklarının devam ettiğini gördük, oynayamayacaklarını belirttiler. Özkara; Ben Gümüşhanespor karşılaşmasında buraya geldim ve gördüm ki, sezon başı fizik olarak iyi çalışmamış bir ortam gördüm kimseyi eleştirmek değil amacım. Fizik kapasitesi ve gücü düşük bir takımla karşılaştık. Şansızlığımız iki hafta da 5 maç oynamak zorunda kaldık. Birçok futbolcu kardeşimizin hazırlık maçlarında oynamadığını gördük, sakatlandıkları ve başka şehirlerde tedavi olduklarını öğrendim.

“Kadro istikrarını yakalayamadık”

Antrenörlük hayatımda hiç görmediğim kadar sakatlığı başında bulunduğum 8 maçta Fethiyespor’da yaşadım. Ben çalıştığım takımlarda çok koşan ve mücadele eden takımlardı kazanmaya odaklıydı. Kadro istikrarını bir türlü yakalayamadık. Altay ve sonraki maçlarda devre arası olmadan oyuncu değişiklikleri yapmak zorunda kaldık. Ligdeki sıralamada maalesef bunu gösteriyor. Sakatlıklarımızı bir an önce gidermeye çalışıyoruz. Umut’un geldiğimiz günden beri sakatlığı vardı iyileşir iyileşmez kadroya aldık ve Konya maçında golünü attı. Yiğit’in kasığında sakatlığı vardı fedakârlık etti, Metin keza sakattı ve maçta 3 tane pırıl pırıl Fethiyeli gencimizi maça dahil etmek zorunda kaldık. Korner atacağız Metin ve Yiğit kullanıyor kornerleri onlarda sakat oyunda yok orda bile tereddüt yaşadık. 16 kişiyle Konya maçına çıktı, ilk yarı çok güzeldi ve iyi bir sonuç yakalamıştık. Adam paylaşma, rakip alanda basma bunları çok güzel uyguladık ve 3 gol attık ilk yarı bitti. Metin çok kötüydü sakattı o yüzden oyundan almak zorunda kaldık ve mr çektirdik yırtık olduğunu gördük. Santra da top bizdeyken kaptırdığımız topla 10 kişi kaldık. Bu futbol tarihinde belki olmayacak ender olaylardan birisini yaşadık ve panik yaptı takımımız. 1.lig deneyimi olan Konya takımı oyuncuları 7 dakika 3 gol attı. Uyarılarımızı yaptık maç boyunca yenilebilirdik neyse ki 1 puanı aldık. Onlardan bir puan almak iyiydi ancak biz onları yenmeye gidiyorduk. Geçen haftalardaki oyuncularımın gayretleri çalışmaları bu maçta ortaya çıktı ancak 11 kişi ile mücadelemiz devam etseydi oradan galip çıkardık mazeret değil 10 kişi kaldık. Ortadaki başarı oyuncularımın, başarısızlık varsa o da benimdir.

” Takımda İki Hafta Üst, Üste Aynı Onbiri Oynayamadık”

Duran toplardan gol yemek hastalığımız bu maçta da aynı şekilde oldu. Bizim de kaçırdığımız goller var galip de gelebilirdik yenilebilirdik. İlk yarı 3-0 iken, maçı verecek pozisyona gelmemiz bizleri çok üzdü. Geldiğimiz beri 15 maçta antrenman yapma şansımız olmadı. Çalışmalarımızı sakatlıklar artmasından diye düşük yaptık ona rağmen yine de sakatlıklarımız vardı. Takımda istikrar olmadı iki hafta üst üste aynı 11 ile oynayamadık. Kısacası göreve geldiğimiz günden bugüne kuvvet ve fizik açısından bir hayli yol aldık. Sakatlıklar bizi zorladı. Sakat Berat iyileşince oyuna aldık ve golünü attı. Deplasmandan alınan 1 puan iyidir. Antrenmana kaç kişi çıkacak onu da bilmiyorum. Sakatlıklar artmasın diye de fazla yükleme yapamıyorum.

Önümüzdeki bir Niğdespor maçı var iyi bir takım. Birçok önemli oyuncuları kadrosuna dahil etti. İnşallah oradan puan veya puanlarla döneceğiz. Sakat oyuncularımızın iyileşmesi için kulüp olarak bütün imkanlarımızı kullanıyoruz.”dedi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …