Cuma , Nisan 26 2024

Kabotaj Bayramı’nda Çelenk Sunuldu

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Covid-19 tedbirleri kapsamında çelenk sunma ve denize çelenk bırakma töreni ile gerçekleştirildi. Fethiye Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen çelenk sunma töreni, pandemi nedeniyle sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyularak yapıldı. İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan ise açıklamasında, “Kovid-19 salgınından dolayı buruk bir Denizcilik Bayramı kutluyoruz. Kabotaj, biz denizciler için bir velinimettir. Türkiye’de denizciliğin önünü açan bir kanundur. Pandemi nedeniyle bu yıl etkinliklerimizi yapamadık.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı çelenk sunma törenine Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz Bolelli, Liman Başkanı Cihan Duman, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Raşit Gödelek, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan, Deniz Kooperatifi Taşıyıcıları Üstbirlik Başkanı Güven Altuğ ve denizciler katıldı. Liman Başkanı Cihan Duman, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan, Deniz Kooperatifi Taşıyıcıları Üstbirlik Başkanı Güven Altuğ ve kooperatif yetkililerinin Atatürk Anıtı’na çelenk sunmalarının ardından kordon boyundan denize, şehitler anısına çelenk bırakıldı.

Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz Bolelli yaptığı açıklamada, “Kabotaj, bir ülkenin denizlerinde ve limanlarındaki hükümranlık haklarıdır. 1926 yılında kabul edilen Kabotaj Kanunu ile Türkiye Cumhuriyeti, limanlarında ve denizlerindeki hâkimiyetini ilan etmiş oldu. Bu tarihten itibaren deniz sularımızı ve limanlarımızı kendimiz yönetiyoruz. O dönemin ileri görüşlülüğü ve devlet anlayışı için teşekkür ediyoruz. Deniz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Tüm denizcilerimizin Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan ise açıklamasında, “Kovid-19 salgınından dolayı buruk bir Denizcilik Bayramı kutluyoruz. Kabotaj, biz denizciler için bir velinimettir. Türkiye’de denizciliğin önünü açan bir kanundur. Pandemi nedeniyle bu yıl etkinliklerimizi yapamadık. En büyük temennimiz bu bayramımızı halkımız ile birlikte kutlamaktı. Önümüzdeki yıllarda coşkulu 1 Temmuz Denizcilik Bayramları kutlarız. Şehitlerimizin anısına çelengimizi de denize bıraktık” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …