Perşembe , Mart 28 2024

TOKİ’ye Yoğun Başvuru

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde Cumhur İttifakı Fethiye Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılış töreni mitingde halkın yoğun talebi üzerine gerekli talimatları Toplu Konut İdaresi Başkanı’na iletmiş; Karaçulha Mahallesi’nde TOKİ konutları yapılması yönündeki müjdeyi vermişti.

Miting alanında halka başvuruların alınacağının müjdesini de veren Bakan Kurum’un ilçemizden ayrılmasının ardından Halk Bankası Fethiye Şubesi TOKİ konutları başvurularını almaya başladı. AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser “TOKİ başvuruları başladı. Büyük talep var. İlk etapta 180 adet konut projesi gerçekleştirilecek. Başvuruların tarihleri belirlendi. Değişik kategorilerde yapılacak başvurular sürüyor” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser; “TOKİ başvuruları yoğun şekilde sürmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanımız, Fethiye seçim bürosu açılış mitinginde söz vermişti. Bakanımızın ayrılmasının hemen ardından Karaçulha Mahallesi’ne TOKİ konutları yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışma başlattı. İlk etapta 180 konut projesi gerçekleştirilecek. Halk Bankası Fethiye Şubesi’ne TOKİ müracaatları başladı. Oldukça yoğun talep var” dedi.

Açıklamasını sürdüren Eser, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız kayıtların başlayacağını bildirdi. Bizler de bu konuda kamuoyunu vatandaşlarımızı bilgilendirmek üzere paylaşımlar yaptık. Ama yine de o sorunlar devam ediyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Karaçulha Mahallesi’nde ilk etapta 180 adet konut inşa edilecek. 2+1 100 adet, 3+1 80 adet olmak üzere 85 ve 125 metre kare konutlar yapılacak. Bu müracaatta 4. kategorideki adaylar 15-29 Mart 2019 tarihleri arasında müracaat edecek. 3. kategoride emekli vatandaşlarımız var. Onlar 1-12 Nisan tarihleri arasında müracaat edecekler. 2. kategoride en az yüzde 40 engelli olan vatandaşlarımız 15-19 Nisan tarihleri arasında müracaat edecekler. 1. kategori ise şehit aileleri ve dul yetimler 22-26 Nisan tarihleri arasında müracaatlar kabul edilecek. Başvuru için en az 1 yıl ikamet etmek veya Fethiye nüfusuna kayıtlı olmak şartları var. Türkiye’nin değişik yerlerinden gelmiş vatandaşlarımız var ise bunların Fethiye’de 1 yıl oturmuş olmaları gerekiyor. Konutlar önümüzdeki zaman içerisinde başlayacak ve kısa zamanda bitirilerek 1. etap tamamlanacak ve hak sahiplerine verilecek. Müracaatlar için bin lira yatırılıyor, kura da ismi çıkmayanlara paraları iade ediliyor. Karaçulha Mahallesi’nde ayrılmış bir alan var. Gerekli araştırmalar yapıldı. O alanda inşa edilecek. Sonra da etaplar halinde konut yapımını devam ettireceğiz. İnsanlarımızın bu konuda hayli bir sıkıntısı var. Fethiye ve çevresinde konut sorununu TOKİ çözecek. Sayın Bakanımız Murat Kurum’a teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …