Cuma , Nisan 19 2024
DCIM102GOPROG0025264.JPG

Sağlık Çalışanları Stres Attı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) yeni tip koronavirüs (COVİD-19) pandemisi sürecinde özveriyle görev yapan sağlık çalışanlarını dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ’dan yamaç paraşütüyle uçurdu. Babadağ’da alınan pandemi önlemlerinin de ön plana çıktığı etkinlikte uçuşa çıkanların ateşlerinin ölçüldüğü, araç ve ekipmanların dezenfekte edildiği, pistlerde sosyal mesafeye uyulduğu, pilotların ise maskelerini gökyüzünde de taktığı görüldü. 

FTSO tarafından organize edilen uçuş etkinliğine katılmak isteyen 6’sı Fethiye Esnaf Hastanesi’nde, 6’sı ise Fethiye ve Seydikemer 112 acil sağlık istasyonlarında görevli, 12 sağlık çalışanı, sabah erken saatlerde Belcekız Plajı’nda buluştu. Ateş ölçümlerinin ardından, her uçuş sonrası dezenfekte edilen araç ve ekipmanlarla Babadağ 1800 metre pistine çıkan sağlıkçılarla pilotlar, kalkış pistlerinde uygulanan sosyal mesafe kurallarına riayet etti. Sağlık çalışanları hazırlıkların ardından yamaç paraşütü pilotları eşliğinde tandem (ikili) uçuş yaptı. Yaklaşık 30 dakika havada kalan sağlık çalışanları, eşsiz Ölüdeniz manzarasının keyfini çıkardı. Uçuş süresince maske takan yamaç paraşütü pilotlarının ise koronavirüs tedbirlerini gökyüzünde de elden bırakmadığı gözlendi. Sağlık çalışanları Belcekız Plajı’na sorunsuz inerek uçuşlarını tamamladı.

Uçuşa katılan sağlık çalışanları FTSO’dan gelen davet üzerine Belcekız Plajı’na geldiklerini belirterek davetten büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Ateş ölçümleri ve sağlık kontrolünün ardından Babadağ’ın zirvesinden atlayış yapan çalışanlar, gökyüzünden Fethiye’yi seyretmenin harika bir duygu olduğunu belirterek sağladıkları uçuş imkanından dolayı FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve paraşüt pilotlarına çok teşekkür etti.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …