Cumartesi , Nisan 20 2024

Çocuk İstismarına Karşı Basın Açıklaması

İYİ Parti Fethiye İlçe Teşkilatı, son günlerde artan çocuk istismarına karşı basın açıklaması yaptı. İYİ Parti Fethiye İlçe Teşkilatı binasında yapılan açıklamada İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Suat Aybek, DP’li Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın eşi Nesrin Saatcı’nın yanı sıra İYİ parti yönetim kurulu üyeleri ve partiye kayıtlı üyeler ile çok sayıda kadınlar katıldı. Çocuk istismarına karşı yapılan basın açıklamasında; ‘Koruma Aklama Yargıla’, ‘Çocuk Susur, Sen Susma’, ‘Bana Yapılanı Görmezden Gelme’, ‘Minik Kalplerin Sesiyiz’ yazılı pankartlar dikkat çekti.

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Nagehan Bulut, “Çocuk ihmali de, istismarı da geleceğimize yapılmış bir saldırıdır. Küçük yüreklerin taşıyamayacağı kadar ağır bir yüktür. Çocukken yaşadığımız travmalar yetişkin olduğumuzda ortaya çıkan davranış bozukluklarıdır. Masumiyeti bir çocuğun bakışlarında bulabilirdik eskiden, şimdi o gözlere bakamıyoruz bile. Gülmeyi çocuklar icat etti bizler tüketiyoruz” diye konuştu.

Cinsel istismar olayları 2002’den beri yüzde 434 arttığına, sadece 2017 yılında 387 çocuk vakası olduğuna dikkati çeken Bulut, “Araştırmalara göre 3 kız çocuğundan, 5 erkek çocuğundan biri cinsel istismara uğruyor. Her 3 evlilikten biri çocuk evliliği. Türkiye çocuk evliliklerinde dünyada ilk 10’un içinde” dedi.

Çocuklara yönelik her geçen yıl artan cinsel istismarın nedenlerini sıralayan Bulut,”Koruyamadığımız her çocuk bizim suçumuzdur. Göstermelik kurulan komisyonlar, kapatılan dosyalar, iyi hal indirimleri ve boş laflar istemiyoruz artık. 9-10 yaşındaki çocuklara evlenebilir fetvaları, bir kereden bir şey olmaz söylemleri ve 12 yaşı çocuk olma sınırı kabul eden demeçleri sapık zihniyetler söylemiştir. Çocuk gelin yoktur. Bu iki kelime yan yana bile insan olanı rahatsız eder. Çocuk saflığın ifadesidir, tecavüz gibi iğrenç bir olayın içinde olamaz. Olsa olsa sapık insan, hasta ruh, susan toplum, göz yuman ahlak, çanak tutan sistem vardır! Bizler her şeyden önce çocukları için endişe duyan anneler ve babalarız. Toplumun kanayan yaralarına ilaç olmaya gönüllüyüz. İnanıyoruz ki çocuklar İYİ olacak, kadınlar İYİ olacak, Türkiye İYİ olacak” ifadelerini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …