Cumartesi , Nisan 20 2024
DCIM100GOPROGOPR0725.JPG

Turizm 2018’de İvme Kazanacak

World Travel Market’te Fethiye’yi temsilen katılan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan fuar sonrası değerlendirme toplantısında, World Travel Market Fuar çalışmalarının başarıyla sonuçlandığı belirtilerek, Fethiye standının büyük ilgi gördüğü dile getirildi.

FTSO Başkanı Akif Arıcan, 2018 turizm sezonunda geçen yıla oranla yüzde 30-40 oranında artış yaşanacağının öngörüldüğünü kaydetti.

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen dünyanın en iyi turizm  fuarlarından biri olan World Travel Market’e Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası katılarak ilçemizi tanıttı.  Söz konusu fuara FTSO adına katılan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, 6 Nolu Konaklama Sektörü Meslek Komitesi Başkanı İlkay Tugay ve Kokartlı Rehber Barış Duman, 14 Kasım Salı günü yapılan fuar değerlendirme toplantısına katılarak gözlemlerini aktardı. Toplantıya ayrıca FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Özütok, Yönetim Kurulu Üyesi Halit Saraç ve Meclis Üyesi Tayfun Budak katıldı. Fuara katılımın çok yüksek olduğunu ifade eden katılımcılar, Fethiye’ye gösterilen ilgiden de memnun kaldıklarını söyledi. FTSO Başkanı Arıcan, 2018 yılında İngiliz turist talebinde artış beklediklerini belirterek 2018 turizm sezonunun hareketli geçeceği öngörüsünü paylaştı.

2018 sezonunda artış bekliyoruz

Yabancı turist sayısında artış beklediğini söyleyen Akif Arıcan, “Bütün enerjimizle Fethiye’mizi hak ettiği şekilde tanıtmaya çalıştık. Bütün katılımcılar olarak 2018 yılında 2014, 2015 yılında olduğu gibi çok ciddi bir artış olacağını, bu artışın yüzde 20, yüzde 40’lara çıkacağını ve 2018 yılının 2017’den çok daha başarılı olacağını gördük. Beklentiler çok yüksekti. Biz de bundan büyük mutluluk duyduk. Londra’nın doğru bir çalışma olduğunu gördük. Tarihsel zenginliğimiz açısından, otellerimizin kalitesi, mutfağımızın zenginliği açısından farkımızı gördük. Bölgemizin çok artısı var. Bunu kendi becerilerimizle verimli hale getirmek artık bizlerin elinde. Bölgemizin tanıtımında katkısı olan İlkay Tugay’a ve Barış Duman’a ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum.” ifadelerini kaydetti.

Fethiye Adaçayı beğeni topladı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, adaçayı ve bez çantaların çok beğenildiğini belirterek “Bölgemizin en büyük pazarı olan İngiltere’de önemli bir çalışma sergiledik. World Travel Market dünyanın ikinci büyük turizm fuarı. Bütün dünya buradaydı. Stantlar bile birbirini ziyaret etse bölgemizi tanıtmak için zamanımız yetmezdi. O kadar kalabalık ve büyük bir yerdi. Profesyonellerin katıldığı ilk gün ziyaretçi sayısı 50 bin oldu. Hiç ayrılmadan, ziyaretçi olarak gelen pek çok kişi ile sohbet ederek kendimizi çok iyi şekilde tanıtmaya çalıştık. İkinci gün ilk günden daha kalabalıktı. İkinci gün muhtemelen 70 bin kişi vardı. Özellikle adaçayı keselerimiz çok ilgi gördü. Her geçen adaçayı almak istedi. Bez çantamız çok beğenildi. Kaya Köy, Göcek, Saklıkent gibi bölgemizin genelini tanıtan broşürler de çok beğeni topladı. Kültür ve Turizm Bakanımız da standımıza geldi. Kendileri ile sohbet etme fırsatımız oldu.” dedi.

Kendi yaptığımız stant başarılı oldu6 Nolu Konaklama Sektörü Meslek Komitesi Başkanı İlkay Tugay, Kültür ve Turizm Bakanlığının standında yapılan tanıtım çalışmaları için bistro masalardan kendilerine bir alan oluşturduklarını söyledi. İlkay Tugay, “O stant çok başarılı oldu. Simit Sarayının ikram alanının yanındaydık. İkram için gelenlerin hepsini standımıza çektik. Tamamen biz Fethiyelilerin kendi çabaları ile oluşturulan bir yer oldu. İlk gün profesyonellerin kendi aralarında görüşmesi oldu. İkinci gün ziyaretçi akımı oldu. Adaçayı ve kitap ayraçları ve beraberinde Fethiye ilçemiz çok ilgi gördü. Sayın bakanımız da geldi. Başkanımızla sohbet ettiler.” diyerek fuar çalışmalarını aktardı.

Katılımcıların en çok Fethiye’nin Türkiye’nin neresinde olduğunu sorduklarını ifade eden Barış Duman, “Standımıza çekebildiğimiz herkese ilçemizi tanıttık. Fethiye’yi çok sevdiğini ve On kez geldiğini söyleyenler de oldu, evi olup Fethiye’de yaşadığını söyleyenler de vardı. 3. gün çok sayıda öğrenci geldi ve ilçemize ve standımıza çok ilgi gösterdiler. Bilgi almak istediler, gerekli bilgileri aktardık.” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …