Cuma , Nisan 19 2024

AK Parti Hükümetinin Eğitim Politikasını Eleştirdiler

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde Vatan Partisi Fethiye İlçe Teşkilatı, AK Parti Hükümetinin eğitim politikasını eleştirdi. ‘Böyle eğitim olmaz, çocuklarımızın geleceği ile oynamayın’ afişi asarak AK Parti’yi eleştiren Vatan Partisi Fethiye İlçe Başkanı Selçuk Selvi, AK Parti iktidarının milli eğitimi ortadan kaldıran bir eğitim düzenlemesine gittiğini söyledi.

Atatürksüz müfredata hayır! Milli, bilimsel, parasız eğitim istediklerini belirten Vatan Partisi Fethiye İlçe Başkanı Selçuk Selvi şunları söyledi:

“Devletin temel görevi olan eğitim adım adım özelleştirerek ve devlet okulları imam hatiplere dönüştürülerek çocuklarımızın hak ettikleri çağdaş eğitime erişmeleri engellenmektedir. Türkiye, devleti ve milletiyle vatan savaşı verirken, vatan ve millet kavramlarıyla kavga eden müfredat kabul edilemez. Cumhuriyet Devriminin altını oymaya kalkan bir eğitim sistemi kurmaya kalkışanlar, başı dik, vatansever, çağdaş, paylaşmacı insan yetiştiremez, çıkarcılığı aşılar, toplumu cemaat ve tarikatlara böler ve bu ülkeyi yönetemez.

Eğitimi dinleştirenler, ekonomiyi örgütleyemez, teknolojiyi geliştiremez, verimli işletme kuramaz, üretimi geliştiremez ve bu milleti zenginleştiremez. AKP iktidarının eğitim siyasetine karşı Türkiye’nin ihtiyacı milli, bilimsel ve parasız eğitimdir. Vatan Partisi’nin kuracağı Milli Hükümet bağımsız, halkçı, demokratik, laik ve bilimsel tek bir eğitim sistemi uygulayacak, ‘Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür’ kuşaklar yetiştirecektir.”

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …