Perşembe , Nisan 18 2024

Dayanışma Yemeğinde Bir Araya Geldiler

Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri üyeleri dayanışma ve kaynaşma yemeğinde bir araya geldiler. Her yıl üyelerini bir araya getirmek ve kaynaşmak amacı ile düzenlenen ve Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen dernekleri tarafından organize edilen dayanışma ve kaynaşma yemeği  Çalış Kerimoğlu İsmail Yörük Çadırı ve Yörük Müzesi Restaurantta düzenlendi.

Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri tarafından organize edilen dayanışma ve kaynaşma yemeğine dernek üyeleri tarafından yoğun katılım gerçekleşti. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği gecede derneğe 2017 yılında kayıt yaptıran 21 kişiye de Yörüklerin simgesi olan sarı yağlık hediye edildi.

Çalış Kerimoğlu İsmail Yörük Çadırı ve Yörük Müzesi Restaurantta düzenlenen etkinliğe Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak, Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu, Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır ile bazı sivil toplum kuruluşu yönetici ve üyeleri katıldı.

Yöresel sanatçılar Ahmet Karagöz, Adem Kazan ve Berna Büyüksolak’ın seslendirdiği türkü ve hareketli şarkılar eşliğinde doyasıya gönüllerince eğlenen Yörükler unutulmaz bir gece yaşarken, Seydikemer Yörük ve Türkmenler  Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu  “Seydikemer ve Fethiye Yörük Türkmen Dernekleri olarak her yıl yaptığımız ve artık geleneksel hale getirdiğimiz etkinliğimizi yine bu yıl Çalış Yörük Çadırı Restaurantta  gerçekleştirmiş  bulunmaktayız.  Etkinliğimizin  amacı dernek üyelerimiz ile bir araya gelip hasret giderip kaynaşmak ve önümüzdeki günlerde faaliyet olarak neler yapabiliriz, onları belirlemektir. Katılım çok güzel oldu. Her kesimden insanlarımız etkinliğimize katıldı. Güzel bir etkinlik yaptığımızı düşünüyorum. İnşallah Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri olarak 2018 yılında çok güzel işler yapacağız. Her yıl yaptığımız ve geleneksel hale getirdiğimiz Yörük yarenimizi Şubat ayı gibi yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Seydikemer ve Fethiye Yörük Türkmen Dernekleri olarak el ele verip ve her yıl etkinliklerin yapıldığını da ifade eden Uzunoğlu, “Bilindiği üzere  bu yıl 12-13 Ağustos da uluslar arası Yörük Türkmen Kültür Festivalini Seki Zümrüt çayırında düzenledik . Çünkü Seki Zümrüt çayırı bizim ortak yaylamız.Biz  Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Derneği olarak sizleri birçok yerlere götüremiyoruz ama bizler Türkiye genelinde birçok derneklerimiz, federasyonlarımız, konferanslarımız, birlik vakıf kuruldu. Biz bunların bütün etkinliklerine haspel kadar Muğla’daki derneklerimiz adına ve gidemeyenlerimizi oraya derneğimizin adını söyleyerek ulaşmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında derneklerimiz kuruldu. Elimiz, kolumuz her yerde var. Mardin’de, Urfa’da, Diyarbakır’da, Antep, Adana’da velhasıl Türkiye’de birçok derneklerimiz var.  Bu derneklerimizin ülkenin beraberliği, birliği için faydası var. Örneğin; Yarın herhangi bir ailemizin çocuğu bir okul kazansa Adana’da veya Balıkesir’de orada derneğimiz hemen sahip çıkıyor. Ev bulunacaksa ev bulunuyor. Bu yönden de çok faydası var. Zaten bizim Yörük Türkmen Derneklerinin amacı ülkemizde birliği, dirliği sağlamak. Kültürümüzü, örfümüzü, adetlerimizi yaşatmak. Dolayısıyla da bu toylarda, şölenlerde hep birlikte kaynaşıyoruz. Bizde parti, siyaset yok. Bizler siyasetin üstünde bir derneğiz. Elbette içlerimizde siyaset yapanlarda var. A parti olur, B parti olur, C parti olur tek hedefimiz amacımız Yörüklük, Türkmenlik, Türklük, kültür. Bu ülkede, bu coğrafya da ve bu topraklarda yaşayan dini, ırkı ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyet’inin kimliğini taşıyan herkes bizim kardeşimiz, canımız, ciğerimizdir. Çünkü çocukları, torunları burada yaşayacak. Dolayısıyla bu güzelim yurtlara, ülkemize, topraklarımıza hep birlikte sahip çıkacağız. Birliğimiz, dirliğimiz daim olsun. En kötü günümüz böyle olsun diyorum” diye konuştu.

Dernek yöneticileri olarak Yörüklerin gözü, kulağı ve sözcüsü olmaya çalıştıklarını ifade eden Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak ise, “Yörük Türkmen Derneklerine ilgi ve alaka her geçen gün hızla artıyor. Bu da Yörük kültürünün ve geleneklerinin kaybolmayacağı ve devam edeceği anlamına gelmektedir. Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri olarak çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” dedi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …