Cuma , Nisan 19 2024

Fethiye Şube Kuruluyor

Türkiye ve dünyanın dört bir köşesinde teşkilatlanma çalışmalarını arttıran MÜSİAD Muğla’da Muğla Şubesinin ardından Fethiye Şubesi de kuruluyor. Türkiye’de Antalya’nın Alanya şubesi ile birlikte ilk kez Muğla’da da ikinci şube Fethiye’de kurulacak.  MÜSİAD genel merkezi tarafından Fethiye Şubenin kurulması için Fethiye’nin genç işadamlarından Kemal Tufan görevlendirildi.

MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Şekerli ve Oktay Dede, MÜSİAD Fetiye’nin temsilcilik yerine Şube olmasını istediklerini, bu enerjinin Fethiye’de fazlasıyla olduğunu vurguladılar.

DSİ Fethiye tesislerinde düzenlenen yemeğin ardından tanışma ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Fethiye, Seydikemer ve Kaş’tan gelen değişik iş kollarına sahip işadamlarının katıldığı toplantıda MÜSİAD’ın önemi, gerekliliği, kazanımları hakkında bilgiler de verildi.

MÜSİAD Muğla’da 2 şube ile daha güçlü olacak

MÜSİAD Fethiye Teşkilatlanma Başkanı Mehmet Atlı’nın sunumuyla başlayan toplantıda Kuran’ı Kerim tilaveti ve belgesel gösterimi de yapıldı. Muğla’nın coğrafi koşulları, dağınıklığı nedeniyle Fethiye MÜSİAD’ın kurulması ihtiyacı doğduğunu belirten Mehmet Atlı, MÜSİAD’ın Muğla’da iki şube ile daha güçlü olacağının altını çizdi.

Kemal Tufan görevlendirildi

MÜSİAD Genel Merkezi tarafından MÜSİAD Fethiye Şubesi’nin kurulması için görevlendirilen Kemal Tufan kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Üye ve üye adaylarının kendilerini tanıtımının ardından da MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Şekerli ve Oktay Dede katılımcıları bilgilendirdi.

MÜSİAD’ın misyonu hakkında bilgi verdi

Kahramanmaraş’ta kuyumculuk işi yaptıklarını, Fethiye’den de Ömer Tufan ile uzun zamandan beri ticaret de yaptıklarını, Fethiye’ye tatile geldiğini ve şimdi de ufak da olsa yatırım yapmaya başladığını ve bu nedenle Fethiye’nin kendisi için de önemli olduğunun belirten MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Yurtiçi Teşkilatlana Başkan yardımcısı Ahmet Şekerli, MÜSİAD’ın misyonu hakkında bilgi verdi. Şekerli, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD’ın; hakkın ve hukukun, adaletin ve eşitliğin, barışın ve güvenin, refahın ve mutluluğun sağlandığı; tarihe ve topluma mal olmuş mahalli ve evrensel değerlerin gözetildiği, kendi içinde bütün, bölgesinde, ekonomik ve siyasi alanda etkin, dünyada saygın bir Türkiye hayaliyle yola çıkan hassasiyet sahibi iş adamlarının, 9 Mayıs 1990 tarihinde İstanbul’da kurdukları bir “İşadamları Derneği” olduğunu belirtti.

“11 bini aşan üyesi ile 60 bine yakın işletmeyi temsil eden ve yaklaşık 1 milyon 600 bin kişiye istihdam sağlayan, yurtiçinde 86 irtibat noktası bulunan, üyelerinin sorunlarını, görüş ve önerilerini kamu kurum ve kuruluşlarına yerinde ileten, yurtdışında da 68 farklı ülkede toplamda 181 nokta ile hizmet veren bir sivil toplum teşkilatı olduğunu belirten Ahmet Şekerli, MÜSİAD’ın iş dünyasına olduğu kadar toplumun diğer kesimleri için de örnek bir eğitim, rehberlik, danışmanlık merkezi haline gelen, uygulama ve çalışmalarını profesyonel düşünce zeminine oturtan, “kamu yararına dernek” statüsüne sahip güçlü bir “Sivil Toplum Kuruluşu” olduğunu belirtti.

MÜSİAD’ın amaçları, faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Şekerli,  birlik ve beraberlik ruhuyla ülkemizin maddi ve manevi yönden gelişmesine katkıda bulunacaklarını söyledi.

Fethiye’de muazzam bir sinerji var

MÜSİAD’ın milli ve manevi değerlere sahip çıkan işadamlarından oluştuğunu, 15 Temmuz hain darbe girişimi ve sonrasında da MÜSİAD’ın öneminin bir kez daha anlaşıldığını belirten Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Dede, Fethiye’de MÜSİD’ın kurulmasının önemine değindi.

Oktay Dede; “Fethiye’ye iki kez geldim. Ama önümüzde raporlar var. Kemal Tufan ile de sürekli görüşüyoruz. Fethiye’de muazzam bir sinerji var. Şimdi bu sinerjiyi hep birlikte enerjiye çevireceğiz. Şu anda Türkiye’de birçok noktada iş dünyasına yön gösteren bir MÜSİAD var. Birçok üyemizin ihtiyaçlarını karşılamak için ciddi çalışmalarımız var. Memleketin önü nasıl açılabilir, sanayi nasıl gelişebilir, 2023 hedefleri nasıl yakalanır bu konularda çok yoğun çalışmalarımız var. Bu konuda sayın genel başkanımız başta olmak üzere sayın bakanlarımız, sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız bizlere çok yardımcı oluyor. Sorunların çözümü konucunda destek alıyor ve sorunları kısa sürede aşıyoruz. Gerçekten çok güçlü bir yapımız var. Türkiye’de ve tüm dünyada en ücra köşede bile bir MÜSİAD ruhu var. MÜSİAD’ın öyle güzel bir hamur var ki 27 yıl önce öyle güzel bir nurla oluşturulmuş ki onun bereketini içine girdiğiniz andan itibaren görüyorsunuz. MÜSİAD öyle bir kapıdır ki girmesini, kapıda durmasını bilmek gerekir.” Dedi.

Çok sıkıntılar yaşadık, tehditler aldık

Önceki yıllarda birçok üyenin sıkıntı ve tehdit gördüğünü, ama şimdi bunların hepsinin aşıldığını belirten Oktay Dede, “Allah’a şükür artık açamadığımız kapı, aşamadığımız engel yok. Şu an en büyük STK’yız. Ayrıca MÜSİAD’ın bir ayrıcalığı vardır. Bunu da herkes bilir. MÜSİAD’da 3Ü vardır. Bir üyemizin bir talebi varsa bu bilinir ki önce Ümmet için, sonra ülke en son da üye içindir. Bu değerlendirmenin son derece farkındadırlar. Ayrıca MÜSİAD’ın en büyük amaçlarından birisi siz üyelerimizi bireysel olarak güçlendirmek. Siz üyelerimiz ekonomik manada güçlenirseniz Fethiye güçlenir, Muğla güçlenir, Türkiye güçlenir. Bunun bilincindeyiz. Türkiye’yle birlikte dünyadaki durumu biliyoruz Ümmet güçlenir.”

Karz-ı Hasen sandığı kurduk

Faizlere de değinen Dede, “Sizlerle memnuniyetle paylaşmak isteriz ki, Yönetim Kurulu ve Genel İdare Kurulumuzca fikri desteklenen, değerli Hocalarımızın katkılarıyla olgunlaşan, siz üyelerimizin destekleriyle ayakta duracak, Medeniyetimizin önemli değerlerinden birisi olan, “Karz-ı Hasen Sandığı”nın kurulmasını ihya etmek kurumumuza nasip olmuştur.

18 Aralık 2015’te yapılan Olağanüstü Genel Kurulumuzda MÜSİAD Karz-ı Hasen Sandığı kurulma kararı alınmış; karar 2 Şubat 2016 tarihi itibariyle İl Dernekler Müdürlüğü tarafından onaylanarak Sandık fiili olarak çalışmaya başlamıştır. Karz-ı Hasen Sandığı, siz üyelerimizin katkılarıyla hayat bulacak ve üyelerimiz arasında yardımlaşma ve dayanışma kültürü oluşturacaktır.

Karz, geri almak üzere verilen ödünç demektir. Karz-ı Hasen ise, Allah’ın (C.C) rızasını kazanmak amacıyla verilen Güzel Borç demektir.

MÜSİAD Karz-ı Hasen Sandığının Amacı: üyeler veya vefat eden üyenin eş ve çocukları arasında yardımlaşma kültürünü sağlamak için ödünç vermek (Karz-ı Hasen), ayrıca, ihtiyaç sahibi üyelerin veya vefat eden üyelerin eş ve çocuklarına karşılıksız yardım (Sosyal Yardım) yapmaktır.

MÜSİAD Karz-ı Hasen Sandığı üyelerinden ilk girişte 550 TL ve ek olarak 550 TL yıllık aidat alınır. Ödemeler Sandık Banka hesabına EFT şeklinde veya kredi kartı talimat formu doldurularak yapılabilir.

Sadece MÜSİAD üyeleri, Karz-ı Hasen Sandığı’nın üyesi olabilirler. Sandık Üyesi olan Genç MÜSİAD Üyeleri de, aynı miktar aidatı ödemekle yükümlüdür.” Diyerek yardımlaşmanın önemine değindi.

Fethiye’yi tüm dünyaya açmaya geldik

“Biz hepinizi Allah’ın izniyle büyütmeye, ilerletmeye geldik.” Diyen Dede, “Yapılacak iş geliştirme toplantılarıyla, konferanslarıyla vizyonunuzu açmaya, işlerinizi büyütmeye, sonra Türkiye’nin doğusundan batısına işadamlarıyla tanıştırmaya, kaynaştırmaya tüm illeriyle sanayicileriyle kaynaştırmaya geldik. Akabinde Fethiye’yi tüm dünyaya açmaya geldik. İnşallah biz sizi koşturacağız. Tabii şunu sizlerden istirham ediyorum. Genel merkezin yaptığı tüm çalışmaları bire bir takip edin. Gönderdiği dergileri yayınları takip edin. Yapılan toplantılara katılmaya gayret edin. Bunun faydasını çok kıs süre içerisinde kendi işinizi büyütmek adına göreceksiniz.” Şeklinde konuştu.  (Haber Merkezi)

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …