Cuma , Nisan 19 2024
DCIM100MEDIADJI_0066.JPG

Fethiye Belediyesi 4 Koldan Çalışıyor

Fethiye Belediyesi, Pazaryeri Mahallesi’ne 82 bin 907 m²’lik alanda parke, Koru’ya Sosyal Tesis, Esenköy’e muhtarlık binası ve destihane atölyesi, Çenger’e muhtarlık binası ve ön kısmına kapalı alan yapıyor. Bunların yanı sıra Belediye’nin asfalt ekibi de Babataşı, Cami, Foça, Karaçulha, Kargı, Tuzla, Üzümlü, Yanıklar köy ve mahallelerinde talep edilen çeşitli sokaklarda asfalt kaplaması yapılmaya devam ediliyor.

Bisiklet yoluna sıcak asfalt
Fethiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün yoğun çalışmaları arasında bisiklet yolu da yer alıyor. Kordon yolundan başlayan çalışmalar, Çalış Köprüsü’ne kadar olacak. Yaklaşık 6 bin metretüllük güzergah tamamen bisiklet yolu olurken, Ali Gaffar Okkan Caddesi’nden, Çalış Köprüsü’ne kadar olan alan ise sıcak asfalt ile kaplanacak. Bisiklet yolu ile araçlar arasına küçük bir yeşil alan da eklenecek. Bisiklet yolunun yapımı devam ederken, kordon boyunun parkeleri de turizm sezonu öncesi yenilendi.

Pazaryeri Mahallesi’ne parke kaplanıyor.
Pazaryeri Mahallesi’nde dev bir bölgenin yolları parke kaplanıyor. Şehit Fethibey Caddesi ile 256 sokak arası, Ölüdeniz Caddesi ile Süleyman Demirel Bulvarı arasında kalan 82 bin 907 m²’lik yol alanı tamamen parke yapılıyor. Çalışmalarda yolların kazma işlemleri neredeyse sonlanırken, bordür çekilme çalışmaları bu bölgelerde başladı. Pazaryeri Mahallesi’nin yanı sıra, Kargı’da yeni pazaryeri alanının tamamı parke yapılırken, Üzümlü’de ise köy meydanı özel taşlarla kaplanacak.

Sosyal Tesisler ve Esenköy’e Destihane Atölyesi
Geçtiğimiz yıllarda İncirköye yapılan Cahit Beğenç Sosyal Tesisi’nin yanı sıra, Kızılbel’de de sosyal tesis yapan Fethiye Belediyesi, 2018 yılında da, Koru’da ve Çenger’de sosyal alanları açarak hizmete sunacak. Esenköy’de ise, bakımsızlıktan yıkılma noktasına gelen, Esenköy’e yakışmayan bir halde olan 206 m²’lik bir alan, muhtarlık ve destihane’ye çevrilecek. Fethiye Belediyesi bölgenin destisini eğitimler vererek, hem gelecek nesillere aktaracak, hem de destinin üretimi sağlanacak.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …