Perşembe , Nisan 25 2024

Mavi Bayrak Törenle Göndere Çekildi

Ece Saray Marina Resort  15. defa Mavi  Bayrağını törenle göndere çekti.  Ece Saray marina’da düzenlenen törene; Ece Saray  Marina Resort  yönetim kurulu üyesi Nejat Ece, Ece Saray  Marina Müdürü Burak Ardahan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Fethiye şube müdürü Ersin Kara ve yetkililer ile Ece saray marina çalışanları katıldı.

Ece Saray Marina Müdürü Burak Ardahan açılış konuşmasında “Marinalara ve plajlara verilen Mavi Bayrak ödülüne bu yıl da layık olduk.  Verildiği günden beri mavi bayrak ödüllü bir marinayız. Sürdürülebilir; bir ödül.  Hayırlı ve uğurlu olsun”  dedi. ; Ece Saray  Marina Resort  yönetim kurulu üyesi Nejat Ece’de yapmış olduğu konuşmada “Bazı güzel günlerde duygu ve düşünceler  kelimelerle ifade edilmez. Yani kelimelere dökülemiyor. Ülkemizin içinde bulunduğu durum  içersinde çevreye olan bağlılık ve duyarlılık; herkes tarafından dile getirilse bile genelinde uygulamalardaki durum düz geçip gider. 1993 yılında oteller ve 2004 yılından itibaren de marinalar için uygulamaya konulan mavi bayrak; Ece Marina tarafından da 2004 yılından itibaren alınmaktadır. Kriterler yerine getirilmiştir. Bu gün de 15’incisini göndere çekeceğiz.  Mavi Bayrak kriterlere deniz suyunun temizliğinden eğitime kadar olan 25 kriteri yerine getirdiğiniz takdirde verilmektedir. Biz bunun 15 yıldır almakla birlikte kriterlerin en önemli faktörlerinden  çevre bilinci ve çevre bilinç etkinliğini yaygınlaştırmada da 2013 ve 2016 yıllarında ülkemizdeki 45 marinanın içersinde ulusal mavi bayrak jürisi tarafından ödüle layık görüldük. Bunların hepsi marinada yaşayanların vermiş olduğu katkılarla gerçekleşmektedir” dedi. Çevre ve şehircilik Bakanlığımızın önderliğinde sıfır atık projesi geliştirildiğini söyleyen  Nejat Ece  konuşmasına devam ederek Ece marinadaki sıfır atık projesi ile ilgili  uygulama hakkında bilgi verdi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …