Çarşamba , Nisan 24 2024

MÜSİAD’dan FTSO’ya Ziyaret

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin Fethiye Şubesinin açılışına katılan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Fethiye’de yaptığı ziyaretler çerçevesinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı’yı da ziyaret etti. Görüşmede Fethiye’nin sosyo-ekonomik durumu, Odanın tarihi ve çalışmaları hakkında bilgi paylaşıldı.

MÜSİAD Fethiye Şubesinin açılışı için 5 Haziran Salı günü Fethiye’de bulunan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD Fethiye Şubesi kurucuları Kemal Tufan ve Burhanettin Tuna ile birlikte Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı’yı ziyaret etti. Abdurrahman Kaan Odanın tarihi ve çalışmaları hakkında Çıralı’dan bilgi aldı. Ziyarete FTSO Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke de katıldı.

FTSO’nun 1901 yılında kurulduğunu söyleyen Osman Çıralı, Türkiye’de kurulan ilk 10 ticaret odası içinde yer aldığını ifade etti. Ekonominin ticarete dayalı olduğunu söyleyen Çıralı, “4.500 civarında üyemiz var. Ağırlıklı olarak ticaretle uğraşıyorlar. Sanayinin gelişmesi için de OSB çalışmamız var. Bir mermer ihtisas ve tarıma dayalı hayvancılık ihtisas OSB kurulması için çalışmalarımız var.” dedi. Osman Çıralı, Abdurrahman Kaan’ın sorusu üzerine Fethiye’nin demografik yapısına ilişkin de bilgi verdi. Fethiye’nin büyük illerde yaşlı nüfusu göç aldığını belirten Çıralı, emeklilerin yaşamak için Fethiye’yi tercih ettiğini kaydetti.

MÜSİAD üyelerinin ağırlıklı olarak sanayicilerden oluştuğunu kaydeden Abdurrahman Kaan, kendisinin de gıda sanayi alanında faaliyet gösterdiğini söyledi. Kaan, Fethiye bölgesinden sanayinin gelişmesi için işbirliği yapabileceklerini belirtti. Çıralı’ya MÜSİAD yayınları hediye eden Abdurrahman Kaan, Çıralı’yı MÜSİAD Fethiye Şubesi açılış iftarına davet etti. MÜSİAD’IN Fethiye iftarına FTSO Başkanı Osman Çıralı, Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Dim, Meclis Üyesi Mustafa Özkaya ve Komite Üyesi Mehmet Köse katıldı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …