Cuma , Nisan 19 2024
DCIM101GOPROG0071161.JPG

Fethiye’de, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılında Türk bayraklarıyla Babadağ’dan yamaç paraşütü yaparak kutladılar.

Ölüdeniz Mahallesinde bulunan Gravity firması ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü iş birliğinde hazırlanan proje kapsamında belirlenen 5 üniversite öğrenci, Dünyaca ünlü Babadağ’a çıktı.

Öğrenciler, hazırlıklarının ardından Babadağdaki Bin 900 metre yükseklikteki pistten tandem (ikili) uçuş yaptı.

Uçuş sırasında öğrenciler ellerinde Türk bayraklarıyla Ölüdeniz manzarasını izlediler. Vatandaşların alkışları arasında öğrenciler, Belcekız Plajı’ndaki piste sorunsuz iniş yapılar.

İnişin ardından gazetecilere açıklama yapan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın tüm Türkiye’de coşkuyla kutlandığını söyledi.

Geçen yıl 19 genci Babadağ’dan paraşütle uçurduklarını anlatan Yiğit, “Uçuşların Türk bayrakları eşliğinde yapılması ayrı bir önem arz ediyor. Önümüzdeki yıllarda da benzer organizasyonlar gerçekleştireceğiz.” Dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Meslek Yüksekokulu Sağlık Bilimleri Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Nesrullah Ağa ise ilk kez yamaç paraşütü uçuşu yaptığını ve çok keyif aldığını dile getirdi.

Ağa, 19 Mayıs’ın 100. yıldönümü dolayısıyla Türk bayraklarıyla uçuşun kendisini duygulandırdığını ifade etti.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …