Cuma , Nisan 19 2024

Fethiye’nin Keşfedilmeyi Bekleyen Tarihi

Her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası kapsamında Fethiye Müzesi’nde düzenlenen açılış programında Fethiye’nin turizme kazandırılmayı bekleyen antik yerleşimler alanları ilgi odağı oldu. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’in Öğretim Görevlisi Dr. Alper Gölbaş’a plaket vermesiyle sona eren programın ardından katılımcılar “Geçmişten Geleceğe Zeytin Yağı Üretimi” konulu sergiyi gezdi.

Müzeler Haftası dolayısıyla 18 Mayıs Cumartesi günü düzenlenen etkinliğe Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Kültür ve Turizm Bakanlığı Başmüfettişi Zafer El, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Güzide Özkaya Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Başkan Yardımcısı Kemal Hıra ile kurum, kuruluş temsilcileri katıldı. Fethiye Müzesi’ndeki etkinlikte Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Ortaca Meslek Yüksek Okulu, Turist Rehberliği Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Alper Gölbaş’ı “Fethiye Müzesi Sorumluluk Alanı İçerisinde Bulunan ve Turizme Kazandırılmayı Bekleyen Antik Yerleşimler” konulu bir sunum yaptı. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ve FTSO Başkanı Osman Çıralı’nın da fotoğraflarını çekerek ve not alarak ilgiyle izlediği sunumda Fethiye’nin keşfedilmeyi bekleyen tarihi zenginlikleri ortaya konuldu.

Dr. Alper Gölbaş’ının sunumu sonrasında söz alan Kültür ve Turizm Başmüfettişi Zafer El, “Sunumda da ortaya konulduğu gibi bölgemizde ortaya çıkarılmayı bekleyen onlarca tarihi eser var. Bu zenginliklerimizi zamanı geldikçe değerlendireceğiz. Ancak bu konu kadar önemli bir konu da mevcut tarihi mekanlarımızın korunması. Mevcut tarihi alanlarımız ve ören yerlerimiz Bakanlığımızın görevlendirdiği yetkililer tarafından korunuyor. Fakat tarihi zenginlerimizin korunması sadece bu görevlilerin üzerine düşen bir sorumluluk olmamalı. Bölge STK’larının ve bölge halkının da konuya aynı ciddiyette yaklaşıp bazı önlemleri söz konusu tarihi miraslarımız zarar görmeden almalı. Bu konuda vatandaşı bilinçlendirmek hepimizin üzerine düşen bir yük olmalıdır” diye konuştu.

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’in Öğretim Görevlisi Dr. Alper Gölbaş’a plaket vermesiyle sona eren programın ardından katılımcılar “Geçmişten Geleceğe Zeytin Yağı Üretimi” konulu sergiyi gezdi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …