Cumartesi , Nisan 20 2024

MÜSİAD Genel Başkanı Fethiye’deydi

 

Başkan Saatcı, MÜSİAD Genel Başkanı’nı Belediye’de ağırladı; “Ya bendensin ya da değilsin’ anlayışıyla değil, ‘herkes bizden’ anlayışıyla siyaset yapıyoruz.” MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve beraberinde yöneticiler Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı makamında ziyaret ettiler.

Fethiye’nin tarihi, sosyo-ekonomik yapısı hakkında bilgiler aktaran Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye’ye yazın 800 bin ziyaretçinin geldiğini, 55 bin adet yatak kapasitesi olduğunu söyledi. Fethiye’nin her zaman kendi kendine yeten bir şehir olduğunu kaydeden Başkan Saatcı, “Biz Fethiye’yi huzurlu ve mutlu insanların şehri olarak tabir ediyoruz. Bizim için siyaset hiçbir zaman ‘olmazsa olmaz’ olmadı. Bizim için Fethiye’nin hayrına, taş üstüne taş koyan herkes baştacımızdır. Siyaset anlayışımız tamamen hoşgörüye ve paylaşmaya dayanmaktadır. Sadece bir tane örnek vereyim. 2014 seçimlerinde CHP’den karşımda aday olan arkadaşımız şuan benim belediye başkan yardımcım. Siyaset bizim için hiçbir zaman ‘ya bendensin yada benden değilsin’ şeklinde hiç olmadı. ‘Herkes bizden’ anlayışıyla vatandaşlarımıza hizmet anlayışını sürdürüyoruz. Böyle olmasak, Fethiyeliler bizi 2014 yılında yok bir siyasi partiden seçmezlerdi. Ayrıca Fethiye, turizm şehri olmasına rağmen aynı zamanda milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir ilçe. Biz de burada buna çok dikkat ediyoruz.” diye konuştu.

“2014’den bu yana büyükşehir yasasıyla mücadele ediyoruz”

Fethiye’nin şuanda en büyük sorununun Büyükşehir yasası olduğunu kaydeden Başkan Saatcı, “20 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. İddialı bir laf olacak ama belediyeciliğin kitabını yazarım. Şayet büyükşehir yasası denilen illet yasanın İstanbul hariç, Türkiye’nin hiçbir yerine bir nebze, bir dirhem hem belediyecilik hizmeti hem de bizden hizmet bekleyen vatandaş anlamında katkısı olduğuysa her şeyi bırakıp buradan çeker giderim. Böylesine bir ucube yasayla 2014’den bu yana mücadele ediyorum” dedi.

“Halkın isteklerini merkezi hükümete aktaran bir STK’yız”
MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ise, “MÜSİAD olarak Türkiye’de 86 noktadayız. Dünya’da da 198 noktadayız.Fethiye’yi de buraya bağlayarak, bir zincirin halkası olduk. Yerelde sizin dediğiniz gibi, halkın istekleri, STK’ların isteklerini partisi ne olursa olsun, merkezi hükümete ileten bir kurumuz. Ülkemizi ve değerlerimizi korumalıyız. Hedefimiz ülkemizi, üyemizi kalkındırmak, dünyada söz sahibi olmaktır” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …