Perşembe , Nisan 25 2024

Fethiyeliler Komşularıyla İftar Yaptı

Fethiye Belediyesi tarafından Ramazan ayında hoşgörü, sevgi ve kardeşliğin sürdürülmesi, komşu ilişkilerinin daha da arttırılmasını amaçlayan “Komşunla iftar et” sosyal projesi çok sayıda Fethiyelinin katılımıyla yapıldı. Fethiye’nin dört bir köşesinde komşularıyla iftar açan vatandaşlar fotoğraflar çekerek, Fethiye Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü tarafından oluşturulan ‘facebook/fethiyedeiftar’ sayfasında paylaştı.

Fethiye Belediyesi tarafından 2013 yılında başlatılan, “Komşunla iftar et” kampanyası Türkiye’de ses getirerek kamuoyundan büyük destek almış, Fethiyeliler evlerinde, cadde ve sokaklarda komşularıyla iftar yapmıştı. Kampanya bu sene, ‘paylaşmak güzeldir’ mesajıyla, ‘Komşunla iftar et’ sloganıyla gerçekleştirildi.

Başkan Saatcı, “Yok olmaya yüz tutmuş komşuluk ilişkilerini eski haline getirmeye çalışıyoruz”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da, Fethiye Evi’nde komşularıyla birlikte iftar açtı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Saatcı, “Geleneksel komşunla iftar et hep beraber orucumuzu açıyoruz. Allah oruçlarımızı kabul eylesin. Gelenek olması için çaba gösteriyoruz. Çünkü komşuluk ilişkileri her geçen gün azalıyor. Dinimizde komşu, mirasçı olacak şekilde bile gösterilirken, günümüzde komşuluk ilişkileri yok oluyor. Şuanda aynı apartmanda yaşayanlar dahi komşularını tanımıyor. Selam, sabah vermeden gelip geçiyorlar. İşte bunları yıkalım, komşuluk ilişkileri tekrar eski hale getirelim düşüncesiyle başlatmıştık. İlk başlattığımız zamanlar toplumda heyecan yarattı, devamında da tek beklediğimiz Türk toplumunun geleneksel komşuluk ilişkilerini sağlayabilmektir. Biz de bugün Fethiye Evi’nde burada 2004 yılından bu yana hizmet eden kardeşlerimiz, Fethiye Evi’nin komşuları, esnaflar, taksici kardeşlerimiz ve eşleriyle birlikteyiz. Allah kabul etsin” dedi.

Facebook sayfasına fotoğraf yağdı
Komşularıyla iftar açan Fethiyeliler, iftar sofrası fotoğraflarını Fethiye Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü tarafından oluşturulan ‘facebook/fethiyedeiftar’ sayfasında paylaştı. Fethiyeliler iftar saatinin başlamasıyla sosyal medyaya fotoğraflarını atarak, geleneğe destek verdi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …