Cuma , Nisan 19 2024

Fethiye’nin Süper Lig İnadı

ING BSL 29. haftasında Büyükçekmece’yi konuk eden Lokman Hekim Fethiye Belediyespor baştan sona farklı önde götürdüğü karşılaşmadan 83-70 galibiyetle ayrıldı. Böylece Süper Lig’deki 8. galibiyetini kazanan evahibi ekipte Ricky Ledo, Mustafa Baştürk ve Erdem İlter sağlık sorunları nedeniyle forma giymediler. Büyükçekmece’de ise Matt Farrell, Devin Oliver ve Gabriel Olaseni hastalıkları sebebiyle Fethiye kafilesinde yer almadılar.

CİMBOM YİNE HAKEM DESTEKLİ

Haftalardır olduğu gibi bu hafta da Fethiye’den sonra maça çıkan düşme adayı

Galatasaray, Frutti Ekstra Bursaspor’u farklı yenerek ligin bitimine bir hafta kala ligde kalmayı garantiledi. Afyon ve Karşıyaka maçlarında olduğu gibi bu maçta da hakemlerin tüm takdir haklarını Galatasaray lehine kullanmaları tepki çekti. Maçta bir ara sadece 35 saniye içinde Bursa aleyhine 4 tane teknik faul kararı verilirken, Galatasaray maç boyunca tam 33 faul atışı kullandı. Frutti Extra Bursaspor ise 40 dakika boyunca sadece 2 serbest atış kullanabildi.

PETKİM TEPETAKLAK

ING Basketbol Süper Lig 29. hafta mücadelesinde Türk Telekom, Aliağa Petkim deplasmanından 65 – 71 galip ayrılarak 17. galibiyetine ulaştı ve 4. sıra iddiasını korudu. Sezon boyunca hayalkırıklığı yaşayan İzmir ekibi Petkim, kalan 2 maçından en az bir galibiyet çıkartamazsa, Fethiye’nin Afyon’u yenmesi halinde ligden düşecek.

Süper Lig’de üstüste 6. mağlubiyetini alan Petkim’in sahasında Türk Telekom’a yenilmesiyle, Ormanspor’dan sonra düşecek ikinci takım son hafta belli olacak.

FETHİYE Mİ, PETKİM Mİ?

Düşmesi garantilenen Ankara ekibi Ormanspor’dan sonra Süper Lige veda edecek ikinci takım ya halen 9 galibiyeti bulunan Petkim ya da bugüne dek 8 galibiyet kazanan LH Fethiye Belediyespor olacak.

Kısıtlı bütçesine, dar kadrosuna ve Süper Lig’e son anda alınmasına rağmen mücadelesini bugüne kadar inatla sürdüren

Fethiye’nin seneye de Süper Lig’de oynayabilmesi, son hafta deplasmanda HDI Sigorta Afyon’u yenmesine ve Petkim’in kalan 2 maçını da kaybetmesine bağlı bulunuyor. Petkim bu Çarşamba günü, İstanbul’da Darüşşafaka Tekfen ile erteleme maçı oynayacak. İzmir takımı Petkim sezonu yine İstanbul’da Bahçeşehir Koleji maçıyla kapatacak.

Fethiye ekibi, Petkim’i hem kendi evinde, hem de İzmir’de yendiği için muhtemel bir puan eşitliğinde averajla üstünlük sağlayacak. Petkim’in kurtulması için sezonu mutlaka Fethiye’den fazla galibiyetle bitirmesi gerekiyor.

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor son hafta HDI Afyon Belediyesi’ne yenilirse, ligden düşecek.

Fethiye ekibi ligde kalabilmek için Afyon’u yenip, Petkim’in İstanbul deplasmanında hem Darüşşafaka’ya, hem de Bahçeşehir’e yenilmesini bekleyecek. Petkim ancak bu maçlardan en az birini kazanabilirse Basketbol Süper Ligi’nde kalacak.

Puan eşitliği durumunda, LH Fethiye Belediyesi’nin Petkim’e üstünlüğü bulunuyor. Fethiyeli basketbolseverlerin gözü kulağı bu Çarşamba günü İstanbul’da oynanacak Darüşşafaka – Petkim maçında olacak.

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Başkanı İzzet Durak, “Evimizdeki son maçı oynadık. Güzel bir maç oldu. Maçtan galibiyetle ayrıldık. Son bir maçımız kaldı. Son bir hafta bütün takımlarda ciddi sayılarda Kovid-19 vakası gözükmeye başladı. Birçok maç erteleniyor. Bizde sadece Ricky Ledo’nun testi pozitif çıktı. Umarız başka vakalar çıkmaz. Afyon ile zorlu bir maçımız var. O maçın da erteleneceğini düşünüyorum. Afyon’da da vaka sayıları fazla… Ligde kalıp, sağlıklı bir şekilde ligi bitirmek istiyoruz. Her şeyden önemlisi seyircisiz bir maçta galibiyet almamız. Gönlümüz hep taraftar istedi ama olmadı. İnşallah ligde kalırız ve seyircilerimiz bizleri süper ligde izleme imkanı bulur. Afyon maçını da kazanıp, bekleyeceğiz” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …