Perşembe , Mart 28 2024

HAYED Eğitim Parkı Hizmete Açıldı

Fethiye Belediyesi ve Hayvan Eğitim Destek Derneği (HAYED) işbirliğinde sokak hayvanları ve tüm hayvan türleri ile ilgili faaliyet gösterecek HAYED Eğitim Parkı hizmete açıldı. Hayed Eğitim Parkı, tüm sokak hayvanları ve tüm hayvan türleriyle ilgili hizmet verecek. Açılışta konuşan HAYED Derneği Başkanı Gökçen Gökmen, “Bugün bu parkı açabiliyorsak, tamamen Behçet Saatcı’nın vizyonu ve hayvanlara verdiği değer sayesindedir” dedi.

Açılış törenine Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, eşi Nesrin Saatcı, HAYED Derneği Başkanı Gökçen Gökmen, HAYED yönetimi, hayvanseverler, öğrenciler ve Fethiye’de yaşayan yerleşik yabancılar katılım sağladı.

PARK’TA NELER YAPILACAK?

HAYED Derneği Başkanı Gökçen Gökmen açılışta bir konuşma yaparak, “Bugün benim doğum günüm. Bu park için biz 2 yıldır Fethiye Belediyesi ile çalışıyoruz. Hayvan hakları ve sorunlarını sadece yerel yönetim ile çözemeyiz. Tüm kurumların burada el birliği yapması gerekmektedir. Biz bu parkta neler yapacağız? Hayvan hakları, hayvan bakımı, hayvanlara nasıl davranmalıyız ve onlarla beraber sorunsuz nasıl yaşarız eğitimleri, geri dönüşüm malzemelerinden kedi köpek kuş benzeri hayvanları yapım atölyesi, üç boyutlu eğitim programı kuracağız, bu sistem sayesinde çocuklarımızın hiç unutmayacağı şekilde eğitimler vereceğiz. Hayvan temalı çocuk oyun parkımız olacak. Hayvanlarla ilgili yapacağımız eğitimler sürekli yayınlanacak. Danışman veterinerlerimiz tarafından bilgilendirme eğitimleri yapacağız. Hayvan temalı çocuk oyun parkımız olacak. Psikologlar tarafından kedi ve köpek korkusunu yenmek için görüşmeler yapılacak. Hayvanlarla ilgili her türlü bilgi ve belgeye buradan ulaşılacak” diye konuştu.

“BAŞKAN SAATCI’NIN VİZYONUNA VE HAYVANSEVERLİLİĞİNE SAYGI DUYUYORUM”

HAYED Başkanı Gökçen Gökmen, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yla ilgili sözlerinin tamamen samimi olduğunu söyleyerek, “Bunu belediye başkanımız olduğu için söylemiyorum. Beni tanıyanlar bilir. Çok fazla iltifat etmem. Ama bunları söylemek istiyorum. İnsani değerlerine ve vizyonuna saygı duyduğum Sayın Behçet Saatcı’ya çok teşekkür etmek istiyorum. Bugün bu parkı açabiliyorsak, tamamen Behçet Saatcı’nın vizyonu ve hayvanlara verdiği değer sayesindedir. Kendisine sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

HAYED Başkanı Gökçen Gökmen’den destekleri dolayısıyla teşekkür belgesi alan Vildan Ertemli ise, Başkan Gökmen’in parkın yapılmasında çok mücadele ettiğini belirterek, Başkan Saatcı’ya ise her konuda desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

“BÜYÜKŞEHİR’İ ARADIK GELMEDİLER”
Hayvansever Selda Yüleç ise başından geçen bir olayı açılışa katılım sağlayan vatandaşlarla paylaştı. Evinde beş tane kedisinin olduğunu ve bir tanesinin ağaca tırmandıktan sonra aşağı inemediği için Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne telefon ettiklerini söyledi. Yüleç, “İtfaiye ekiplerinin bundan dolayı gelemeyeceklerini bizlere ilettiler. Daha sonra Fethiye Belediye’mizi aradım. Hemen bir tane araç gönderdiler ve kedimizi oradan indirdik. Ben bu açılış vesilesiyle söylemek istedim. Sayın Başkana ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum. Ülkemizin bu hassasiyete ihtiyacı var” diye konuştu.

“BİZ BAYRAK BİLE ASTIRAMADIK…”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, Selda Yüleç’in sözlerini hatırlatarak, “Bakın Fethiye Belediyesi imkanlarıyla alınan, ancak yasa gereği Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne verdiğimiz itfaiye araçlarımızla bayramlarda talep ettiğimiz ‘Türk bayrağı asacağız’ talebine dahi yaptıramadık. Yani bırakın diğer konuları, bizim emeklerimizle aldığımız bu araçlarla bayrak bile astıramadık. Cevapları da, ‘bizim asli görevimiz bayrak asmak değil’ oldu. Kötü komşu insanı mal sahibi yaparmış. Biz de gittik, vinç aldık” dedi.

 

“İÇİNDE KADIN OLAN TÜM HAREKETLER BAŞARILI OLUYOR”

Kadınlarla yola çıkıldığında kesinlikle ve kesinlikle yolda kalınmayacağını, içerisinde kadın olan tüm hareketlerin başarılı olacağını ifade eden Başkan Saatcı, 1999 yılında Fethiye Belediye Meclisi’ne ilk kadın meclis üyesini aldığını da söyleyerek, “Ülkemizin de bayan yönetimine doğru kaydığını düşünüyorum. Gökçen’e de verdiği mücadelen dolayı kutluyorum” dedi.

“HAYVAN HAKLARI YASASI ÇIKTIYSA, BU BİZİM HAYVAN BARINAĞI SAYESİNDEDİR”

Başkan Saatcı, hayvan haklarıyla ilgili tarihi de bilgiler vererek, “Osmanlı kültüründe 1800’lü yılların başında göç sırasında sakatlanan göçmen kuşlarının bakımıyla ilgili Laklaka-i Vakfiye kurmuş bir geçmişten geliyoruz. Hayvan hakları konusunda dinimizin de çok güzel hadisleri var. Ben özellikle şimdi anlatacağım konu hakkında mütevazi davranmayacağım. Türkiye’de hayvan haklarının gelişimi ve konumuyla ilgili yasanın çıkmasında bir nedeni Fethiye Belediyesi’nin yapmış olduğu hayvan bakım merkezidir. 2000’li yılların başında biz bunu yaptık. Yine orada da bir bayanla yola çıkmıştık. Sayın Perihan Agnelli’ye saygılarımı sunuyorum. Bu merkezde dünyayı beraber paylaştığımız hayvanlarımızla ilgili bakış açımızı değiştirmek anlamında büyük katkı sağlayacak. Rekreasyon alanını yapan arkadaşlarımız burayı da yaptılar. MİM şirketler grubuna, Tarık kardeşimin şahsında tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

“ANKARA’DE BEKLEYEN PROJELERE RAĞMEN…”

Başkan Saatcı sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı; “Fethiye her anlamda kendi kendine yeten bir ilçe.  Yani Ankara’da imza bekleyen projelerimizi izin verseler de biz bunları tamamlasak. Ben yarışmacı bir kültüre sahibim, Fethiye bu projeler tamamlansa, çok daha farklı bir yerde olacaktı ama seçim ortamı var bunları çok girmek istemiyorum. Mücadeleye devam, pes etmek yok. Fethiye’yi en iyi ilçe, en iyi yaşanan mekan, örnek bir şehir yapmak üzere hep beraber çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ise, “Peygamber efendimizin hadisi var. ‘Yerdekilere merhamet ediniz ki, göktekiler de size merhamet etsin’  İslam’da, hayvanlara zulmedenin cehennemlik olduğu, bir hayvana merhamet eden ise cennetlik olduğunu biliyoruz. Göreve başladığımız günden itibaren Gökçen hanımın heyecanını gördüm. Kendisini kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından HAYED eğitim parkının açılışı yapıldı. Başkan Saatcı çocuklar ve vatandaşların isteği üzerine bol bol fotoğraf çekindi.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …