Çarşamba , Nisan 24 2024

Fethiyespor 10 Futbolcuyla Yolları Ayırdı

 

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup’ta devre arasına moralsiz giren Fethiyespor da 10 futbolcu takımdan gönderildi. Fethiyespor Teknik Direktörü Levent Eriş, “Ben çok kalabalık bir kadroda çalışmayı seven bir teknik adam değilim. Ben sayısal üstünlükten ziyade kalite üstünlüğü tarafındayım” dedi.

2’nci Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden ve üst sıralara tırmanmayı amaçlayan Fethiyespor’da oyuncu değişikliği yaşanıyor. İlk devreyi kapatan Şimşekler, ikinci devreye daha atak ve pozisyon yakalayacak futbolcularla yoluna devam etmek istiyor. Fethiyespor da ilk devrenin ardından Kaleci Cihan Şentürk, stoper Burak Keskin, Stoper Mehmet, Sol bek Sinan Morgil, orta sahada Muharrem Efe, önlibero Orhan Gülle, orta saha Ömer Karancı, İzlem ile yollarını ayırdı.

Fethiyespor Teknik Direktörü Levent Eriş, kulüp binasında gazetecilere yaptığı açıklamada hayal satmayı sevmediğini altını çizerek söyledi. Eriş, “Sezon başı itibariyle yeni kurulmuş bir takım, 20 tane yeni oyuncu alınmış bir takım… Elbette ki hepsinin cuk diye oturacağı bir takım olmaz. Bu doğaya aykırı. Bu kadar sıfırdan kurulmuş bir takımın çok başarılı olma ihtimali normal değil. Şuanda yaşadıkları performans olarak tabi ki tatmin edici bir yerde değiliz. Ama Fethiyespor’un yaşamak istediği ve olmak istediği yer buralar değil. Biz geldiğimiz günde söylemiştik: Sıralamada kendimizi çok daha üst sıralara layık görüyoruz. Ama bu hayalleri söylerken de gerçekleri de göz ardı etmiyoruz. Şuandaki ilk devre bizim sezon başı kurulan hedeflerin çok uzağında bir takımız. İkinci devre ilk devreden dolayı yoğurdu üfleyerek yeme durumu yaratmaya çalışıyoruz. Bu konuda ben çok aceleci değilim. Çünkü takdir edersiniz ki ilk devre yaklaşık 10-11 oyuncu ile yollarımız ayırdık. Ben çok kalabalık bir kadroda çalışmayı seven bir teknik adam değilim. Ben sayısal üstünlükten ziyade kalite üstünlüğü tarafındayım” diye konuştu.

İlk devreden çok memnun olmadığını söyleyen Eriş: “Son 4 haftada katıldığım takımın performansının bu olmaması gerektiğine inanıyorum. Elbette ki sonuçlar bir takım gerçeği yansıtıyor. O yüzden biz ikinci devre çok daha kaliteli, iyi bir kadro kurmayı planlıyoruz. Bu planlama içerisinde hata yapma oranımızı en aza çekmeye çalışıyoruz. İkinci devre kimse oynayan oyuncusunu bize vermek ve karşı karşıya değil. Herkes oynayan oyuncusunu takımında tutmak niyetinde. Sözleşmesi devam eden oyuncular var. Devre arasında transfer çok zordur. Bizde çok az hata ile alabildiğimiz ya da imkanlar dahilinde bize katkı koyabileceğine en inandığımız oyuncuları takımımıza dahil etmek istiyoruz. Kaleci Cihan Şentürk, stoper Burak Keskin, Stoper Mehmet, Sol bek Sinan Morgil, orta sahada Muharrem Efe, önlibero Orhan Gülle, orta saha Ömer Karancı, İzlem ile yollarımızı ayırdık. Birçoğu forma bulamayan çocuklardı. Bu konuda da ilk devre itibariyle isteğimizi alamadığımız oyuncu grubuydu. İlk devrede çok sakatlıklarla boğuşan bir takım halindeydik. Bir daha asla böyle bir konumda olmak istemiyoruz” dedi.

İkinci devre için görüştükleri futbolcular olduğunu belirten Eriş; “Şuan anlaşacağımız oyuncular var ama takdir edersiniz ki birçoğu kulübüyle problemli, ödemeleri gerçekleştirilmemiş birçok oyuncu var. Bu bir süreçtir ve transfer dönemi 31 Ocak’a kadar devam edecektir. Biz 15-16 oyuncu ile yolumuza devam ediyoruz. Bunlardan bir tek Umut’un 3 haftalık tedavi süreci var. O da ayın 2’sinde Antalya’daki kampa başlayacak. Berat sakatlığı ile boğuşuyor. Yiğit Gökoglan’ın sakatlığı söz konusu. Onur Garip sezonu kapattı. Bizim ilk devrenin son 4 haftasında sadece Bugsaş karşısında yediğimiz goller var. Onun dışında son 3 maçta hiç gol yemedik ve pozisyon vermedik. Bizim takımızın hücumsal anlamda pozisyon eksikliği var. İnşallah ikinci devre daha çok pozisyon üreten bir takım haline geliriz. Çok iyi oyuncular almaya çalışacağız ama bu konuda acele etmeyeceğiz” dedi.

Eriş: “24 Aralık’ta Fethiye’de çalışmalara başladık. 30’unda Aydın’da hazırlık maçı oynayacağız. Ardından Antalya’da 2 Ocak’tan 13 Ocak’a kadar sürece kamp sürecimiz var. Kamptan söndükten sonra Hacette ile oynayacağımız ilk maçla ikinci devreye başlayacağız.” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …